Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem engedem, hogy Isten irányítson?

2015. augusztus 15. 03:00 - gyanus

"Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelemeskedjetek kívánságainak. ... Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róma 6:12-13 NLT, második kiadás) 

 
Minden nap irányít valami. Lehetsz a saját éned irányítása alatt, vagy más emberek elvárásai is irányíthatnak. Lehet, hogy a félelem vagy bűntudat az, a neheztelés vagy a keserűség. Lehet az a vagyon, vagy egy szokás. De valami mnden nap irányít.

Akkor vagy szabad, amikor megválaszthatod, hogy mi fog téged irányítani. Amikor Jézus Krisztust választod, az életed irányítójává, amikor a Mester igazgat téged, minden mást is igazgatni tudsz. Ha Isten nem az első számú az életedben, akkor valami más az, és az rossz irányba fog téged befolyásolni. Ha Krisztus az életed irányítója, Ő mindig a megfelelő irányba fog téged mozdítani.

Róma 6:12-13 azt mondja: "Ne engedd, hogy a bűn határozza meg azt, hogyan élsz; ne engedj a bűnős kívánságoknak...Helyette, add teljesen oda magad Istennek, mert halott voltál, de most már új életed van. Tehát használd az egész testedet egy eszközként arra, hogy azt tedd ami helyes, Isten dicsőségére" (NLT, második kiadás).

Milyen lépések szükségesek ahhoz a döntéshez, hogy Krisztus kezében legyen az irányítás?

  • Ismerd be, hogy Istent próbáltál játszani.
  • Ismerd be, hogy nem tudsz megváltozni magadtól.
  • Alázatosan kérd Istent, hogy segítsen változni.
  • Beszélj valakivel öszintén azokról a dolgokról, amiknek meg kell változniuk az életedben.
  • Adj teljes tulajdonjogot Jézus Krisztusnak az életed fölött.

Tényleg változni akarsz? Hajlandó vagy megtenni ezeket a dolgokat? Azt mondod: "Belefáradtam abba, hogy próbálkozok és kudarcot vallok." Hagyd abba a próbálkozást! Helyette kezdj el bízni. Isten megadja neked a lehetőséget, hogy vagy tőle függj, vagy magadtól. Az eredmény vagy szabadság, vagy zaklatottság lesz.

Miért ne adnál oda mindent Krisztusnak? Mit veszíthetsz?

Beszéljetek róla!

  • Melyik jellembeli vonásod, vagy körülmény tart vissza attól, hogy Istennek add az irányítást az életed fölött?
  • Milyen módon próbáltál már Istent játszani?
  • Mit gondolsz, mit jelent Istennek teljesen átadni magad?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása