Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme mindenkié

2015. augusztus 19. 03:00 - Florabell

"Az ígéret nemcsak azoké, akik Mózes törvénye szerint élnek, hanem mindenkié, aki hitben jár, ahogy Ábrahám is tette." (Róma 4:16, ICB fordítás)

 


Nem számít, hogy ki vagy, hogy mit tettél, Isten szeret téged, és hazavár. El akar árasztani a kegyelmével. Nagy ünneplést szeretne neked csapni visszatérésed alkalmából. 

A Róma 4:16-ban azt olvassuk, hogy "Az ígéret nemcsak azoké, akik Mózes törvénye szerint élnek, hanem mindenkié, aki hitben jár, ahogy Ábrahám is tette." (ICB fordítás)

Kik azok, akik "Mózes törvénye szerint élnek"? A zsidó nép, Izrael népe az ószövetségi időkben Mózes törvénye szerint élt. Ez az igevers azt mondja, hogy Isten kegyelme nemcsak a zsidók számára elérhető, akik Mózes törvényeit követik. A kegyelem elérhető mindazok számára, akik hitben járnak. 

Ez nagyon jó hír! Isten kegyelme nemcsak a zsidóknak szól, hanem nekünk mindannyiunknak. Mindannyian jöhetünk Istenhez: csak hinnünk kell az ő kegyelmében, amely fiában, Jézus Krisztusban lett nyilvánvaló.

A mindenkibe vajon beletartoznak az alacsony emberek is? Igen. Jelent ez egyaránt gazdag és szegény embereket? Igen. Vonatkozik politikusokra és kétkezi munkásokra is? Igen. A mindenkibe a világ összes országának lakosa beletartozik? Igen.

A mindenki mindenkit jelent. Isten kegyelme számodra is elérhető!

Nem értheted meg, hogy mit jelent Istennel kapcsolatban lenni addig, amíg meg nem érted, hogy mi a kegyelem. Kegyelem nélkül nem lehet kapcsolatod Istennel. Ez a kereszténység lelke. Ez a Krisztus-követésnek, a hívő létnek a lényege. Ne feledd: nem számít, hogy mit tettél, vagy, hogy ki vagy, Isten kegyelme számodra is elérhető.

Beszéljetek róla!

  • Szerinted miért okoz sok embernek nehézséget, hogy higgyen Isten kegyelmében?
  • Isten irántad való kegyelmének fényében hogyan kellene másokkal törődnöd, különös tekintettel azokra, akik nem érdemlik meg, hogy törődj velük?
  • Milyen hatással van a kegyelem arra, ahogy Istenhez közelítesz?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása