Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A félelem az, ami visszatart téged?

2015. augusztus 31. 03:00 - mintyovanviki

 

„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10)

Mi tart vissza attól, hogy kiaknázd az összes képességedet? A félelem. Mi tart vissza attól, hogy olyanná válj, amilyenné Isten akar téged formálni? A félelem. Mi tart vissza attól, hogy olyan örökséget építs, amely az örökkévalóság felé mutat? A félelem.

A félelemnek három fajtája van, amely eltávolít attól, hogy kiaknázd a képességeidet és megvalósítsd a céljaidat.

1. Önbizalomhiány. Börtönbe zárja az embert és képtelen lesz a képességeit kiaknázni. Tulajdonképpen a kudarctól való félelmet jelenti. De a kudarc nem végzetes hiba! Valójában a kudarctól való félelem sokkal rosszabb, mint a kudarc önmaga. A kudarc tulajdonképpen jó dolog. A kudarc azt jelenti, hogy megtanulod, hogy miért nem működik valami. És azt is, hogyan tudsz egyre jobb szülővé, társsá, szakemberré válni. Ne engedd, hogy az önbizalomhiány letaglózzon. Inkább próbálj meg valami nagyon jó dolgot tenni és vallj kudarcot, minthogy ne csinálj semmit és sikeres legyél.

2. Öntudatosság. Ha azon aggódsz, hogy más emberek mit gondolnak, akkor soha semmit nem fogsz tenni az életben. Csak annyit kell tenned, amit Isten mond neked. Ez minden, amiért felelős vagy. Nem kell, hogy a legjobb legyél a világon. Isten szerint kell a legjobbnak lenned.

3. Önsajnálat. Volt két tanítvány, akiknek látványos kudarca volt. Péter és Júdás mindketten tagadták Jézust, de különbözőképpen válaszoltak a kudarcaikra. Júdás felakasztotta magát. Péter keservesen sírt, bánkódott, megbánta tettét és kérte Istent, hogy bocsásson meg neki. Összeszedte magát és visszatért Isten szolgálatához. 40 nappal később Péter Jeruzsálem egészének prédikált Pünkösdkor és 3000 ember megtért majd megszületett az első gyülekezet. Minden ember, akit Isten használt az első gyülekezet létrehozásánál kudarcokkal teli ember volt. Ez azt jelenti, hogy neked is van helyed Isten családjában!

A félelemmel teli élet helyett higgy abban, amit Isten mond az Efézus 2:10-ben: „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk."

Beszéljetek róla:

  • Az életed mely része felől aggódsz, hogy mások mit gondolnak róla? Hogyan távolított el a céljaid elérésétől az önbizalomhiányod?
  • Miért félünk annyira a kudarctól?
  • Milyen kudarcod gátolt meg eddig életedben attól, hogy megvalósítsd céljaidat? Milyen célja volt Istennek ezzel a kudarccal?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása