Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért gondolod, hogy nincs elég időd?

2015. szeptember 01. 03:00 - Florabell

"A békesség Istene... mindent megad nektek, amire szükségetek van, hogy akaratát megcselekedhessétek" (Zsidók 13:21 TLB fordítás)


A "használd, vagy elveszíted" alapelv általánosan érvényes. Ha nem tornázol, az izmaid elsorvadnak. Ha nem fekteted be a pénzedet, elveszíted azt. Ha nem tartod frissen az elmédet, egyre tompább lesz, ahogy idősödsz. Ha tehetséged van valamiben, de nem gyakorolsz, a tehetséged kárba vész.

Ennek az ellenkezője ugyanúgy igaz: ha használod, megsokasodik. Ha használod az izmaidat, növekedni fognak. Ha befektetsz egy kis pénzt, kamatozni fog. Megsokszorozódik!

Zsidók 13:21 ezt mondja: "A békesség Istene... mindent megad nektek, amire szükségetek van, hogy akaratát megcselekedhessétek" ( TLB fordítás).

Mi az, amiből többre lenne szükséged? Mit szólnál több energiához? Több időhöz? Több pénzhez? Több tehetséghez?

Itt a titok: ha valamiből többre lenne szükséged, vedd azt a kicsit, amid van, és kezdj el vele önzetlenül szolgálni más embereknek - Isten pedig meg fogja azt sokszorozni. Talán azt mondod: "Nincs időm másokat szolgálni. Nincs időm a gyülekezetben szolgálni. Még azokra a dolgokra sincs elég időm, amiket muszáj elvégeznem. Hogy férne bele ezen kívül bármi?" Miért gondolod, hogy nincs elég időd? Isten nem azt akarja, hogy az összes idődet saját magadra fordítsd. Miért adna neked Isten több időt, ha a saját dolgaidra fordítod?

Hasonló ez az alapelv a tizedfizetés elvéhez, amikor a kereseted tíz százalékát visszaadod Istennek. Miért? Mert ha te visszaadsz tíz százalékot Istennek, akkor ő a maradék kilencvenet úgy megsokszorozza, hogy több lesz, mintha a száz százalékot megtartottad volna magadnak. Ez igaz az időddel kapcsolatban is. A tehetségeddel kapcsolatban is. Az életben mindennel kapcsolatban.

Ha nem használod, elveszíted. Ahhoz, hogy több legyen, be kell fektetned a kevesedet, amid van. Isten mindent megad, amire szükséged van, sőt még többet is ahhoz, hogy az ő akaratád megcselekedhesd, ha az idődet, a pénzedet, és a tehetségedet az ő szolgálatában használod.

Beszéljetek róla

  • Tapasztaltad már, hogy Isten megsokszorozza a pénzedet, a tehetségedet és az idődet, ha valami olyasmire használod azt fel, ami igazán számít?
  • Miben vagy tehetséges? Hogy szolgálhatsz a tehetségeddel másoknak?
  • Mondj egy példát arra, hogy hogyan szolgálhatsz az időddel másoknak! Hogyan kell átrendezned a napirendedet annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása