Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Képes vagy annál jobban dicsérni Istent, mint ahogy azt a gyülekezetben teszed?

2015. szeptember 02. 03:00 - Lilla:)

"Énekeld el neki háládat, énekelj dicséreteket a mi Urunknak!" (Zsoltárok 147:7. TLB fordítás)

Biztosan észrevetted már, hogy a zene és a szeretet együtt jár, mivel a zene a szívből jön. Ez nem egy intellektuális dolog. Ez valami olyasmi, ami a lelkedből fakad, az érzelmeidből.

Nagyon sok szerelmes dal létezik. Sőt vannak olyan rádió állomások, amik kifejezetten szerelmes dalokat játszanak. Tudtad viszont azt, hogy sokkal több dal íródott Jézus Krisztusról, mint bármilyen más témáról a világon? A kereszténység egy éneklő hit. Miért? Azért mert nem a vallásról szól. Egy szeretetkapcsolatról szól. Egy kapcsolatról szól Istennel, aki annyira szeret téged, hogy elküldte Fiát, hogy meghaljon helyetted és aki azt akarja, hogy viszont szeresd őt.

A Zsoltárok 147:7 azt mondja: "Énekeld el neki háládat, énekelj dicséreteket a mi Urunknak!" (TLB fordítás). Semmi nem ébreszthet rá jobban Isten szeretetére és jelenlétére az életben, mint az, amikor énekelsz és dicséred.

Lehet azt gondolod: "De ezt te nem értheted, én nem tudok énekelni." A Biblia azonban azt mondja, csinálj örömteli zajt. Tudom, hogy erre képes vagy, hiszen ha kimész egy meccsre vagy házasodik egy valaki, akkor mindenki képes örömteli zajongásra. Úgyhogy csak engedd ki! Nem feltétlenül kell eltalálnod a helyes hangot. Csak örömtelien kell zajonganod.

Képes vagy annál jobban dicsérni Istent, mint ahogy azt a gyülekezetben teszed? Igen, mert a dicséret egyszerűen csak a szereteted kifejezése Isten felé. Ez azt jelenti, hogy dicsérheted a zuhany alatt. Dicsérheted amikor nyírod a füvet az udvaron. Dicsérheted miközben mosogatod az edényeket. Dicsérheted miközben épp a munkába vezetsz, megkötsz egy üzletet vagy épp a golf pályán vagy. Bárhogy és bármikor kifejezheted a szeretetedet Istennek. Ez pedig azt jelenti, hogy bárhol énekelhetsz.

Beszéljetek róla:

  • Mire gondolsz éneklés közben a gyülekezetben? Mire figyelsz?
  • Milyen gyakran énekled el háládat és szeretetedet Istennek? Naponta? Rendszeresen? Alkalmanként? Ritkán? 
  • Mi az az életedben, ami helyett énekelhetnél vagy hallgathatnál dicsőítő zenét, hogy gyakrabban eszedbe jusson őt dicsérni?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása