Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A többiek szerint mi a fontos számodra?

2015. szeptember 04. 03:00 - torokaron

„Ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté 6:21, NIV fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy „Ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté 6:21, NIV fordítás)

Hol van tehát a szíved ma? Ezt valóban egyszerű megválaszolni. Ott van, ahová a pénzedet teszed. Néhányatoknak a házában, mert arra költi a pénzét. Lehet, hogy a szíved a hajódban van, vagy a faházadban. Vagy az autódban, amit úgy szeretsz.

Bárhová teszed is a pénzed, a szíved oda fog húzni. Érdekeltté akarsz válni a Coca-Cola vállalatban? Vásárolj néhány részvényt. Abban a pillanatban, ahogy megvetted a részvényt, kifejezetten érdekelni fog a Coca-Cola árfolyama. Ha nincs benne a pénzed, egyáltalán nem érdekel, hogy mi történik a Coca-Colával.

Ahova a pénzedet teszed, és amivel az idődet töltöd, az megjelenik a prioritásaid között. Mondhatod azt, hogy szereted Jézust, de ha nem töltesz vele semennyi időt sem, akkor nem is szereted őt annyira, mint amennyire azt mondod. Azt mondod, hogy szereted a gyerekeidet, de valójában töltesz időt velük? Nem? Akkor nem is szereted őket annyira, mint ahogyan azt gondolod. Mondhatod, hogy szeretnél jó fizikai kondícióban lenni, de edzel ehhez eleget? Nem? Akkor nem is igazán szeretnél jó kondiban lenni.

A lényeg az, hogy nem az számít, amit mondasz. Ha meg akarod tudni, hogy mi igazán fontos mások számára, akkor csak a következőt kell tenned: nézd meg a naptárukat és a bankszámla kivonatukat. Amire a pénzünket költjük, és amivel az időnket töltjük, az mutatja meg, hogy mi igazán fontos számunkra.

Mondhatod azt bármire, hogy az „nagyon fontos nekem”, de ha nem fordítasz időt és pénzt arra, akkor a szíved nincs is igazán benne.

Amikor Istennek adsz, szerinted hol van a szíved? Isten felé megy. Közelebb von téged Hozzá. Ez egyfajta dicsőítés.

Hol van a te kincsed?

 

Beszéljetek róla:

  • Mit mondanának az emberek a prioritásaidról, ha megnéznék a bankszámla kivonatodat?
  • Ha az örökkévalóságra fókuszáló perspektívában gondolkozol, hogyan segít ez számodra újraértékelni a prioritásaidat a pénzügyeidben és az adakozásodban?
  • Miért lehet az egyfajta dicsőítés, ha az idődet és a pénzedet Istennek adod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása