Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megválaszthatod mennyire legyen áldott az életed

2015. szeptember 05. 03:00 - Habakuk

,,Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.”( Lukács 6:38, NLT ford.)

A nagylelkűség határozza meg az áldások mértékét az életedben.

A példabeszédek 22:9 ezt írja : Áldottak a nagylelkűek.” (NLT ford., második kiadás) A saját és mások életében is ezt láttam időről időre.

Tom Hollanday, a Saddleback-i gyülekezet egyik pásztora mondta, hogy a házasságuk alatt a leginkább akkor látták meg, hogy Isten megáldja őket a nagylelkűségük miatt, amikor mindent elvesztettek. Évekkel ezelőtt egy csőtörés következtében majdnem 3 méteres víz lepte el a házukat. Mindenüket elvesztették. Egyedül az autójuk maradt meg, amit vezettek és a ruhájuk, amit viseltek.

Tom mondja: ,,Egész életünkben többet adakoztunk, mint a tized. Pásztor vagyok. Sosem hirdettem az embereknek, hogy oly módon kövessék Jézust, ahogy én ne tettem volna. Miért engedte Isten hogy ez megtörténjen velünk?"

„Az áradás utáni hónapokban oly módon láthattuk meg Isten áldását, mint még azelőtt soha. Még a saját nehézségeiket is félretéve, az ország minden részéről érkeztek emberek és újraépítették a házat és segítettek visszakapni mindazt, amit elvesztettünk. Mialatt pásztori teendőimet végeztem Saddlebackben, az egyik gyülekezeti tag felajánlotta, hogy könyveket vesz nekem a pásztori könyvtárba. Most minden alkalommal amikor benézek a könyvtáramba, látom a könyveket amik a Saddleback-i gyülekezetből vannak, mert ők előbb szerettek engem, mint hogy megérkeztem. Ezt az áldást máshogy nem élhettem volna át. Isten megáldott minket az élet magasságokban és a mélységekben is a nagylelkűségen keresztül.”

Jézus mondja a Lukács 6:38ban : ,,Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.”

Isten azt mondja, hogy van választásod. Megválaszthatod mennyire legyen áldott az életed. Ahogy adsz, úgy fogsz kapni is.

Beszéljünk róla

  • Gondolj arra az időre amikor szükségben voltál. Gondoltál arra hogy adj, ebben ez idő alatt? Miért igen vagy miért nem?
  •  Hogyan láttad meg, hogy Isten megáldja az életedet nagylelkűségedért?
  • Milyen módon lehetsz ma még nagylelkűbb?

*Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.29.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2015.09.05. 08:42:26

A fenti idézet Lukács 6:38 és nem a harmadik fejezet. :)

pobeda 2015.09.05. 08:43:22

@pobeda: Ahogy lent már jól van megírva.
süti beállítások módosítása