Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hinned kell, mielőtt megláthatod

2015. szeptember 09. 03:00 - Robin85

“A hit annak a biztos tudata, hogy amiben reménykedünk meg is fog történni; bizonyosságot ad azokról a dolgokról, melyeket nem látunk." (Zsidókhoz írt levél 11:1, NLT kiadás)

believe2.jpg

A hit a jövőt ábrázolja. Elhinni valamit, mielőtt azt meglátnád. A Zsidókhoz írt levél 11:1-ben azt olvassuk, hogy “A hit annak a biztos tudata, hogy amiben reménykedünk meg is fog történni; bizonyosságot ad azokról a dolgokról, melyeket nem látunk." (NLT fordítás)

Sokan mondják, hogy "Hiszem, ha látom!" Isten azt mondja, hogy pont az ellentéte igaz: "Akkor fogod látni, ha először elhiszed." Nagyon sok dolog van az életben, amiben először hinni kell és csak utána látható meg.

Az 1960-as években az oroszok kiküldték az első asztronautát az űrbe. Körberepülte a földet, majd amikor visszatért, egy sajtótájékoztatón a következőket mondta: "Kerestem a Mennyországot, és kerestem Istent, de nem találtam sehol. Ezért, Isten nem létezik." A Kommunisták, akik ateista diktatúrát folytattak azt mondták: "Most már tudományos bizonyítékunk van arra, hogy nincs Isten." Úgy hat hónappal később, John Glenn kiment az űrbe, háromszor körberepülte a Földet a Geminivel, visszajött, majd ő is tartott egy sajtótájékoztatót. Azt mondta, hogy "Mindenhol Istent láttam! Láttam a dicsőségét a galaxisban. Láttam a pompáját az univerzumban. Láttam a fenségét a csillagokban."

Melyiknek volt igaza? Mindkettőnek. Jézus azt mondta: "Amíg nem születsz újjá, nem láthatod meg az Isten Királyságát." (János 3:3) Mielőtt az életedben megtörténne a lelki átalakulás, a tudatod beszűkült állapotban van, hogy láthasd annak a lehetőségét, hogy mire képes Isten az életedben.

Wernher von Braun, a nukleáris megmozdulások atyja azt mondta: "A történelemben soha nem jött létre nagyszerű eredmény, hit nélkül." A hit miatt tervez egy építész házat, mert először el kell hinnie, hogy meg lehet csinálni. A hit miatt gyakorol és vállalja a megmérettetést egy olimpiai atléta, mert hiszi, hogy elérheti a célt. A hit miatt dolgozik a szobrász vagy egy festő, mert hiszi, hogy meg tud festeni egy képet, vagy ki tud faragni egy szobrot. A hit miatt tartja lehetségesnek egy tudós, hogy embert küldhet a Holdra. Valakinek el kell hinnie, mielőtt megláthatod. Ez az élet egyik örökérvényű igazsága.

Beszéljetek Róla

  • Mit gondolsz, mit szeretne Isten elvégezni az életedben?
  • A hit hogyan kellene, hogy befolyásolja a célkitűzéseidet?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten hogy higgyünk, ahelyett, hogy csak megmutatná az eredményt mielőtt hinnénk?

 
*(Daily Hope by Rick Warren 2015.09.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása