Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit előre köszönetet mond Istennek

2015. szeptember 13. 03:00 - Florabell

“Amikor imádkoztok, és kértek valamit, higgyétek, hogy már a tiétek, akkor meg is fogjátok kapni.” (Márk 11,24 TEV fordítás)

Nem az a hit, amikor elhisszük, hogy Isten képes valamit megtenni. Nem is az, amikor reméljük, hogy meg fog tenni valamit. A hit előre megköszöni Istennek, amit kapni fog.

Jézus azt mondta: “Amikor imádkoztok, és kértek valamit, higgyétek, hogy már a tiétek, akkor meg is fogjátok kapni.(Márk 11,24 TEV fordítás).

Most azt mondod: "Várj csak egy percet! Előre meg kell köszönnöm Istennek az áldást, mintha már megkaptam volna, hogy az enyém legyen?" Pontosan. Ha azután köszönöd meg, hogy megkaptad, az hálaadás. Ha előre megköszönöd, az a hit.

Ha adnék neked egy ezerdolláros csekket, vajon várnál a beváltásáig, hogy megköszönd? Nem, azonnal megköszönnéd. Pedig amíg be nem váltod, a pénz még nem a tiéd, a csekk igazából csak egy ígéret. Amikor odaadom a csekket, megköszönöd, és elhiszed, hogy megbízható vagyok, és hogy van fedezetem a bankban ezer dollárra. A hit előre köszönetet mond Istennek.

Én azt mondom: ha Isten elküld Moby Dickre vadászni csónakkal, jobb, ha magaddal viszed a mártást is, mert nagy halvacsorád lesz!

Jézus mondta: "A hitetek miatt meg fog történni" (Máté 9,29 NLT fordítás, második kiadás).

Beszéljetek róla:

  • Gondolj néhány szófordulatra, amelyeket gyakran használunk az imádságainkban. Vajon az Istenbe vetett hitünket tükrözik?
  • Hogyan változna a hozzáállásod és a perspektívád, ha valóban elhinnéd, hogy Isten mindent megad, amit Tőle kérsz?
  • Hogyan fejezheted ki ma Isten iránti hitedet a szavaiddal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása