Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi legyen a válaszunk Isten szeretetére?

2015. szeptember 17. 03:00 - Habakuk

„Éljetek és cselekedjetek úgy, ahogy az méltó azokhoz, akik az ehhez hasonló nagyszerű áldásokra lettek kiválasztva.” (Efézusi levél 4:1, TLB fordítás)

Isten irántad való szeretete soha, soha, soha nem fog elmúlni. Mindig szeretni fog. Semmi sem teheti tönkre a kapcsolatodat Istennel. Ha felfogod ezt a tényt, megváltozik az életed.

A Róma 8:38-39 ezt mondja:  ,,Mert meg vagyok győződve, hogy soha semmi sem választhat el minket az Ő szeretetétől. Halál nem, és élet sem. Angyalok sem fogják, és magának a pokolnak minden ereje sem tudja Isten szeretetét távol tartani. A mával kapcsolatos félelmeink, a holnaptól való aggodalmaink, vagy a hely, ahol vagyunk - magasan az égben, vagy az óceán legmélyén -, soha semmi nem fog tudni elválasztani minket Isten szeretetétől, amit az Úr Jézus Krisztus mutatott meg akkor, amikor meghalt értünk.” (TLB fordítás)

Ha odanyújtod a kezed Istennek, Ő megragadja, és soha nem ereszti el. Te lehet, hogy néha szeretnéd  elengedni az övét, de ő nem fogja. Örökre biztonságban vagy. Ha egyszer beleszületsz egy családba, azt nem tudod meg nem történtté tenni. Ha újjászülettél, nem tudsz "kiszületni" Isten családjából. Ha egyszer a neved be lett írva az élet könyvébe, azt nem lehet kitörölni - kitörölhetetlen tintával lett beírva. Nem számít, milyen sok kétely vagy félelem van benned,  és az sem, hogy mennyi bűnt követtél el. Ha a bizalmadat Jézusba veted,  akkor ő azt mondja, hogy semmi(!) nem választhat el az ő szeretetétől. Bármivel is kell szembenézned az életben, sosem vagy egyedül.

A jó hír ez: Isten megbocsátott neked, szabad vagy, Isten melletted van, és mindig szeretni fog.

Ezért áldoznak pénzt emberek ezrei arra, hogy a Daily Hope - Napi Remény – üzenete minél több emberhez eljusson. Ezért épült meg a Saddleback Gyülekezet épülete is. Ezért képezünk lelkipásztorokat világszerte. Ezért csinálunk  ifi- és gyerekszolgálatot és más egyéb szolgálatokat is. Azért, mert senki más nem tudja azt adni, amit Jézus: olyan életet, amiben ott van a szabadság, a megbocsátás és az erő, és aminek célja van az örökkévalóságig.

És mi legyen erre a mi válaszunk? Az Efézusi levél 4:1 ezt mondja: „Éljetek és cselekedjetek úgy, ahogy az méltó azokhoz, akik az ehhez hasonló nagyszerű áldásokra lettek kiválasztva.”

Élj méltó módon. Élj úgy, hogy mindig legyen reménységed, és ezt a reményt oszd meg másokkal is.

Beszéljetek róla

  • Milyen félelmeid és aggodalmaid vannak a mával vagy a holnappal kapcsolatban?
  • Mit gondolsz, mit akar Isten, hogy tegyél ezekkel a félelmekkel és aggodalmakkal?
  • Mit jelent számodra az, hogy "méltó módon élni"?

*(Daily Hope by Rick warren, 2015. 09. 10.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása