Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyülekezetben és az egyházban megtanulunk szeretni

2015. szeptember 19. 03:00 - Babacson

"Felépítem az egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta." Máté 16,18 (NLT fordítás)

Csak az egyház marad meg örökké.

Semmi sem tart örökké - se üzlet, se kormány, se nemzet. Egyedül az egyház az, ami örökké tart. Jézus a Máté 16,18-ban azt mondta, "felépítem az egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta." Az egyház a legnagyszerűbb dolog, amit Isten vagy bármely ember valaha is kigondolt.

Az egész univerzumot azért teremtette Isten, hogy családja legyen. Hogyan nevezik Isten családját? Egyháznak.

Az egyház, a gyülekezet nem egy épület, hanem Isten családja. Isten akart egy családot, ezért úgy döntött, hogy megteremti az univerzumot, hogy megteremtse a Földet és az embereket, akiknek szabad akaratot adott, hogy elfogadják vagy elutasítják őt. Tudta, hogy lesznek olyanok, mint mi, akik szeretni fogjuk, és ő magával visz majd a Mennybe, ahol örökre a családjához fogunk tartozni.

Mit jelent az, hogy Isten családjának tagjai vagyunk? Azt, hogy mivel örökre együtt fogunk élni, meg kell tanulnunk jól kijönni egymással. Amíg a Földön vagy, szeretned kell Isten családját.

Nem elég csak Istent szeretni, szeretned kell a gyülekezetet is. Szeretnéd tudni, hogy Isten mennyire szereti az egyházat? Annyira, hogy meghalt érte. Aki azt mondja, "szeretem Jézust, de nekem nincs szükségem gyülekezetre", az nem érti ezt, és még éretlen hívő. A gyülekezetet vagy az egyházat sokan csak "használják", de nem szeretik.

Te szereted a gyülekezeted vagy az egyházad? Vagy csak "használod"? Krisztus meghalt érte. Meg kell tanulnod szeretni Krisztus testét.

 

Beszéljetek róla

  • Mit jelent az, hogy "használni" a gyülekezetet?
  • Te hogyan szereted a nehezen szerethető embereket a gyülekezetben? Neked miben kell változnod, hogy jobban tudj szeretni másokat?
  • A gyakorlatban hogyan tudod kimutatni a gyülekezeted tagjai felé a szeretetedet?

*(Daily Hope by Rick Warren  2015. 09.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása