Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hited felszabadítja Isten erejét

2015. szeptember 21. 03:00 - FodorImi

 

Jézus rájuk nézett, és ezt mondta: „Embereknek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges” (Máté 19:26 NIV – fordítás)

Istennel minden lehetséges.

Jézus rájuk nézett, és ezt mondta: „Embernek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges” (Máté 19:26 NIV – fordítás)

Miért indítottuk útjára a BÉKE Tervet (PEACE Plan ld. lábjegyzetben) gyülekezetünkben? Mi adta a gondolatot, hogy más gyülekezetek ezreit vonjunk be a bolygónk öt legnagyobb problémájának megoldásába? A válasz az, hogy van egy hatalmas Istenünk. Az emberek azt kérdezik, „Mit gondolsz magadról, ki vagy?” Rossz kérdés. A kérdés az, „Kinek gondolod Istent?” Az én Istenem meg tud tenni bármit.

Jézus azt mondta: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29)

Isten használni akar téged. Meg akar áldani. Csodálatos dolgokat akar tenni az életedben. Azt akarja, hogy változtasd meg a világot. De azt is várja, hogy bízz benne. Ne mondd többé, hogy „Én nem vagyok képes rá.” „Nem tudok tenni a házasságomért.” „Nem tudom megtenni, amit Isten akar, hogy megtegyek.” Ez hazugság! Istennel minden lehetséges!

Efézus 3:20 azt mondja: „Most pedig dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által képes megtenni sokkal többet, mint amit valaha is kérni mernénk, vagy álmodnánk róla – végtelenül messze túl a legnagyobb imádságainkon, vágyainkon, gondolatainkon vagy reményeinken.” (TLB fordítás) Ezért viszlek keresztül ezeken az áhítatokon, mert tudom, hogy rendkívül nagy lehetőségeid vannak – messze nagyobbak, mint amit valaha is elgondoltál. Isten használni akar téged, és ez a hited által történik meg veled.

Tudod mi áll szemben a hiteddel? Nem más emberek. Nem a kritika. Még csak nem is az ördög. A saját hitetlenséged. Te magad vagy a legnagyobb probléma az életedben. Miért nem hiszel jobban Istenben? Miért nem bízol benne jobban? Ez a te választásod. Van egy csomó dolog, ami felett nincs ellenőrzésed, de hogy hiszel-e Istenben, azt te döntheted el.

Akarod, hogy Isten nagy dolgokat vigyen végbe az életedben? Akkor kezdj el hinni!

Beszéljetek róla

  • Mi az, ami látszólag lehetetlen, hogy Isten megtegyen az életedben?
    Őszintén hiszed, hogy meg tudja tenni?
  • Hogyan mutatod meg a háládban a hitedet Isten felé?
  • Mi az a „nem vagyok rá képes” amit át kell fordítanod arra, hogy „Isten képes rá”?

* (Daily Hope by Rick Warren – 2015.09.14.)

 

PEACE Plan

"A PEACE Plan a mi válaszunk a bolygónkat negatívan érintő öt óriás ellen: Szellemi üresség, Önző vezetés, Szegénység, Betegség, Írástudatlanság. Ezen óriások mindegyikét gyülekezetek plántálásával győzzük le, melyek

  •    P - promote reconciliation – elősegítik a megszentelődést,
  •    E - equip servant leaders – szolgáló vezetőket képeznek,
  •    A - assist the poor – segítik a szegényeket,
  •    C - care for the sick – törődnek a betegekkel,
  •    E - educate the next generation – tanítják a következő generációt.

Nincs elég orvos, tanár, misszionárius, megoldani ezeket a világméretű problémákat. Van azonban egy sereg egyszerű, közönséges ember a gyülekezetekben, akik várják, hogy mozgósítsuk őket, hogy megtegyék, amit csak a Gyülekezet tud megtenni, szétterjeszteni Jézus Krisztus reménységét.

A PEACE Plan Isten ereje által megerősített egyszerű emberek, akik együtt változást hoznak, ahol csak vannak."

Saddleback Gyülekezet, Forest Lake, California Cél Nyilatkozata

http://saddleback.com/connect/ministry/the-peace-plan/lake-forest

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása