Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit kezdesz azzal, amit kaptál?

2015. október 05. 03:00 - FodorImi

„Mindannyian, mint Isten különböző ajándékainak jó sáfárai, az Istentől kapott különleges ajándékokat mások javára kell használnunk.” (1Pt 4,10 TEV fordítás)

Tudod, mire teremtett téged Isten? Tudod, mi az életed célja, küldetése?

Ahhoz, hogy betöltsd életed célját, fel kell ismerned az ajándékokat, melyeket Isten adott, hogy használd. Ezek a „kártyák lettek kiosztva” neked az életedben, melyek magukban foglalnak olyan dolgokat, amelyeket nem tudsz befolyásolni: szüleidet, nemzetiségedet, származásodat, anyanyelvedet, és ugyancsak magukban foglalják az ALKATodat*: A szíved adományát, Lelki ajándékaidat, Karaktered, Adottságaidat, Tapasztalataidat. Ezek a dolgok tesznek téged egyedivé.

Így hát azokért az ajándékokért nem vagy felelős, amiket nem kaptál meg. Más szavakkal, ha nem kaptál művészi tehetséget, senki sem várja tőled, hogy olyan képeket fess, mint Rembrandt. Azért azonban, amit kaptál, felelős vagy.

Amikor a Mennybe érsz, Isten senkivel sem fog összehasonlítani, hanem önmagadhoz fog mérni. Mit tettél azzal, amit kaptál? Mit tehettél volna, ha kicsit jobban bízol Istenben? A Róma 14,12 azt mondja: „Mindegyikünk önmagáról fog számot adni az Istennek.” (NIV fordítás).

Eszternek volt három kincse, melyet Isten adott neki, hogy betöltse életküldetését. Okos, gyönyörű és vonzó személyiség volt. Ezek miatt a tulajdonságai miatt, „Eszter mindenkinek megtetszett, aki csak látta … minden leánynál jobban megnyerte [a király] tetszését és szeretetét. Ezért az ő fejére tette a királyi koronát, és királynévá tette.” (Eszter 2,15b.17).

Isten céllal adta Eszternek ezeket az ajándékokat. Isten neked is céllal adott ajándékokat. Ahogyan Eszter, úgy te is felelős vagy, hogy jó sáfára legyél ezeknek az ajándékoknak. Nem önző módon, hanem mások javára használd. Ajándékaid nem a magad hasznára vannak. Isten azért adta őket, hogy mások javára használd.

Beszéljetek róla:

  • Ahhoz, hogy megismerd az életed célját, küldetését, meg kell ismerned az ajándékaidat, tálentumaidat, és el kell döntened, hogyan használod őket. Készíts egy listát az Istentől kapott ajándékaidról (ne felejtkezz el az ALKATodról, és azokról a dolgokról sem, amik nincsenek ellenőrzésed alatt). Kérdezd meg magadtól, „Milyen javakat adott nekem Isten, hogy jóra használjam?”
  • Hogyan segíthetsz másoknak felismerniük az ALKATukat és az életük célját?
  • Milyen gyakorlati módokon tudsz kizökkenni abból a kerékvágásból, hogy másokhoz hasonlítgasd magad?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.28)

*  SHAPE (alak, forma). A Saddleback gyülekezet tanításában, életében gyakran használt mozaikszó:
   S  spiritual gifts (lelki ajándékok)
   H  heart (szív)
   A  abilities (képességek)
   P  personality (személyiség)
   E  experiences (tapasztalatok)

Jelentését és a szójátékot is megőrizve „magyarítottuk” korábban:
   A  a szív ajándéka
   L  lelki ajándékok
   K  karakter
   A  adottságok
   T  tapasztalatok

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása