Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten elveszi a problémáidat, és átvállalja őket

2015. október 12. 03:00 - sema22

"Kegyelemből mentett meg téged Isten hited által, nem tudsz érte tenni. Ez Isten ajándéka. A megváltás nem a jó tettek jutalma, hogy senki se tudjon dicsekedni." (Efézus 2:8-9 NLT második kiadás)

 

Mi a kegyelem? Amikor Isten azt adja neked amire szükséged van, és nem azt amit megérdemelsz. Kegyelem az, amikor Isten ezt mondja: Elveszem és átvállalom a nehézségeidet. A Kegyelem az, amit Isten gazdagon ad neked Krisztus "költségére". 

A Biblia ezt mondja: "Kegyelemből mentett meg téged Isten hited által, nem tudsz érte tenni. Ez Isten ajándéka. A megváltás nem a jó tettek jutalma, hogy senki se tudjon dicsekedni." (Efézus 2:8-9 NLT második kiadás). Más szavakkal: Nem tudod megkeresni az oda vezető útra valót, nem tudsz megdolgozni a Mennyországért. Ez ajándék. 

Ma már nem látszik rajtam, de három évig életmentő voltam. Minden életmentő tudja, hogy nem tudsz megmenteni valakit, amíg az meg akarja menteni magát. Amíg valaki fulladozik a vízben és kétségbeesetten hadonászik, addig a vizimentő tudja, hogy csak hátrébb kell mennie egy kis időre amíg az illető feladja. Mert ha meg akarsz menteni valakit aki magát szeretné megmenteni akkor csak téged is lehúz. De amikor már feladják, akkor elernyednek. Ilyenkor átkarolod, és kiúszol vele a partra. Egészen egyszerű. 

Isten meg akar menteni. Jézus szeretne megmenteni a fájdalmaidból, szokásaidból, érzelmi problémáidból. Szeretne megmenteni téged a maga céljának és az ő kegyelméből. De abba kell hagynod, hogy mindezt a saját erődből érd el. El kell engednek magad. Hagynod kell elengedni ezeket a dolgokat, és Istent Istennek lenni. 

 

Beszéljetek róla:

  • Miért nehéz sok embernek elfogadni az ajándékot?
  • Mit jelent, hogy jó pontokat gyűjteni a megváltásért? Milyen módon szoktuk ezt megtenni? 
  • Hogyan tudnád magad még jobban elengedni Isten kegyelmében?

 

* (Daily Hope by Rick Warren 2015 október 5)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása