Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

6 mód, ahogy Isten megáldja a megtört szívet

2015. október 22. 03:00 - magyarosijulia

“Az Úr közel van a megtört szívűekhez, és megmenti azokat, akiknek a lelke összetört.” (Zsolt 34:18, NCV fordítás)


Mindannyiunkat fog veszteség érni az életben. Hogyan gyógyítja meg Isten az összetört szívedet? Nem tudod csak úgy túltenni magad egy veszteségen. Nem mehetsz alája, nem tudod megkerülni, hanem át kell menned a rajta. Ha félsz kifejezni az érzéseidet és visszautasítod, hogy átéld, meg fogsz rekedni. 

De hogy lehet ebből a megrekedtségből kikecmeregni? Meg kell engedned, hogy Isten segítsen. 6 féle módon áldja meg Isten az összetört szívet.

  1. Isten közel von magához. A Zsolt 34:18-ben azt olvassuk, hogy “Az Úr közel van a megtört szívűekhez, és megmenti azokat, akiknek a lelke összetört.” (NCV fordítás) Amikor szenvedsz, gyakran azt érzed, hogy Isten milliónyi kilométerre van tőled. De amit érzel nem mindig azonos a valósággal. Isten nincs milliónyi kilométerre. Valójában, Isten sosem volt közelebb!

  2. Isten veled együtt szenved. A Biblia azt írja: „[Jézus] a fájdalmak férfija volt, legmélyebb veszteség ismerője" (Ézsaiás 53:3, NLT fordítás - második kiadás). Amikor Jézushoz hozod a fájdalmadat, Ő tudja, hogy miről beszélsz, és Ő megérti a fájdalmadat. Isten egy szenvedő Isten, és Ő egy együtt érző Úr. Nem zárkózik el, és nem érzéketlen. Nem ül karban tett kézzel.

  3. Isten ad egy gyülekezeti családot, aki támogasson. Arra lettünk teremtve, hogy közösségben éljük meg a fájdalmunkat. A gyógyulás a csoportba érkezik. A gyógyulás az egyházba érkezik. A gyógyulás a közösségbe jön. Jobbak vagyunk együtt! „Krisztusban mi, bár sokan, egy testet alkotunk, és mindegyik tag a másikhoz tartozik... Legyetek odaadóak egymás iránt, mint egy szerető család... Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal." (Róma 12:5, 10, 15 - NIV/GW/NIV fordítás)

  4. Isten felhasználja a szenvedést, hogy segítsen növekedni. Isten felhasználja a veszteséget és a fájdalmat, hogy segítsen egyre inkább krisztusivá válni, ezt pedig három módon teszi. Először is, Isten felhasználja a szenvedést, hogy felhívja a figyelmedet (Példabeszédek 20:30). Másodjára - Ő jót hoz ki a rosszból (Róma 8:28). Harmadjára pedig - Isten felkészít az örökkévalóságra (2Kor 4:17-18).

  5. Isten a Mennyország reménységét adja neked. Nagyon sok ember remény nélkül szenved. Ez a földi életed rövid, de ha Jézus Krisztusban hiszel, és Rá bízod a szabadításod, akkor a tiéd az a reményég, hogy Istennel töltheted az örökkévalóságot a Mennyországban, ez a reménység pedig megtart a veszteség idején. A Biblia azt írja az 1Thessz 4,13-ban: „Nem akarjuk, hogy tudatlanok legyetek a halottakkal kapcsolatosan. Nem akarjuk, hogy úgy gyászoljatok, mint azok az emberek, akiknek nincs reménységük." (GW fordítás)

  6. Isten felhasználja a fájdalmadat, hogy másoknak segíts. Ezt megváltó fájdalomnak hívják, és ez a legjobb és legmélyebb mód arra, hogy felhasználja az ember a megélt szenvedést. Isten nem akarja, hogy hiábavaló legyen egy sérülés. „Isten minden bajunkban megvigasztal, hogy mi is megvigasztaljunk másokat. Amikor ők nehézségben vannak, képesek leszünk ugyanazt a vigasztalást adni, amit Isten adott nekünk." (2Kor 1:4, NLT fordítás, második kiadás)


Beszéljetek róla: 

  • Szerinted miért engedi meg Isten, hogy megtapasztaljuk a fájdalmat és veszteséget?
  • Hogyan akarja Isten, hogy azok felé szolgálj, akik reménység nélkül szenvednek?
  • Melyik a legmélyebb fájdalom, amit valaha tapasztaltál? Hogyan használhatod fel ezt a fájdalmat mások segítésére?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.10.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása