Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd meg az első lépést a becsületesség felé

2015. november 09. 03:00 - sema22

"De ha Istenhez imádkozol és a Mindenható tetszését keresed, ha tisztán és becsületesen élsz, akkor biztosan felemel és visszaállítja a boldog otthonodat. Bár kevéssel kezdted, végül naggyá leszel." (Jób 8:5-7, NLT második kiadás)

10692-hands-pray-holding-people_main-in-text.jpg

Talán kemény neked a becsületességről olvasni, mert az emlékeidben most lejátszódnak azok az esetek, amikor elestél, minden olyan lehetőség, amikor becsületesnek kellett volna lenned, de nem voltál, és az összes erkölcsi bukásod, amit valaha elkövettél életed során. Mindannyian tudnánk hasonló listát összeírni a bukásainkról. 

St. Augustine mondta egyszer, hogy a rossz dolgok megvallása a jó dolgoknak a kezdete.

Ha becsületes nő vagy férfi szeretnél lenni, akkor az első dolog, amit el kell fogadnod az az, hogy eddig nem voltál az. El kell fogadnod, hogy nem mindig tartod meg az ígéreteidet. Gyakran pletykálkodsz, és jól is esik. Néha lazítasz a munkában. Előfordul, hogy annak tetteted magad, aki nem vagy. Vallj csak be mindent Istennek. 

Sok ember felosztja részekre az életét, és azt gondolja, az egyikben tarthatja a bűnét, amíg az nem zavarja a többi részét az életének. Én ezt úgy hívom: Titanic mítosz. Azért, mert a Titanic volt az első elsüllyeszthetetlennek hitt hajó, amin a hajótestet felosztották és rekeszeket alakítottak ki benne. Elméletileg ha az egyik rész víz alá kerül, akkor le tudják zárni egy retesszel és nem süllyed el az egész hajó.

De emberek, amikor az életről beszélünk, egy lyuk a hajón valóban egy lyuk a hajón és előbb vagy utóbb el fog süllyedni veled. Az a kis rész, amiről azt hitted, hogy kontrollálni tudod le fog húzni a mélybe. Ez kihatással lesz a környezetedben lévő emberekre is, mert lehet, hogy a bűn személyes, de sosem magánügy.

Közülünk senki sem tökéletes, de Isten nem is várja ezt el! Azt viszont szeretné Isten, hogy becsületes legyél, és az azzal kezdődik, hogy feltárod a bűneidet, mindegy milyen hosszú a listád. 

Istent sokkal jobban érdekli a szíved, mint a bűneid. Sosem leszel tökéletes, és sosem leszel bűntelen, de tudsz kevesebb bűnt elkövetni. 

Ez a becsületesség választása.

Beszéljetek róla

  • Az életedben mi az a rész amit különválasztottál a családodtól? Hogyan hat rád a lelki életedben, érzelmileg, és fizikálisan?
  • Szerinted miért szeretné Isten, hogy megvalld a bűneidet ha egyszer úgyis tudja mindet?
  • A bűnöd hogyan befolyásol más embereket, még ha nem is tudnak róla?


*(Daily hope by Rick Warren, 2015.11.02.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása