Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megismerheted az igazságot, ha Istenre nézel

2015. november 21. 03:00 - Florabell

"Isten megmutatja, hogy válaszd el a jót a rossztól, és hogyan hozz mindig jó döntést." (Példabeszédek 2:9 TLB fordítás)

Ahogy tegnap említettem, három elmélet - az individualizmus, a szekularizáció és a relativizmus - teljesen tönkretette társadalmunk erkölcsi mércéjét az utóbbi évtizedekben. A következmények mind a társadalomra, mind az egyéni életünkre nézve drámaiak.

Mihez kezdjünk ezzel?

Istennél kell kezdened. Ő testesíti meg az igazságot. A jó és rossz jelentését az ő jellemének tükrében érthetjük meg. A tisztességtelenség helytelen, mert Isten becsületes. A hűtlenség rossz, mert Isten hűséges. Abból ismered meg az igazságot, hogy megfigyeled, hogyan bánik Isten velünk.

Ha egyszer találkozunk az igazsággal, Isten igazságával, felismerjük, hogy két fontos jellemzője minden esetben megmutatkozik.

  1. Egyetemes. Egyformán vonatkozik mindenkire. Ha nem alkalmazható mindenkire, akkor nem igazság, hanem egy választási lehetőség.
  2. Állandó. Nem változtatják meg aktuális divathullámok vagy hóbortok. A házasságtörés rossz volt kétezer éve, rossz ma is, és négyezer év múlva is az lesz.

Tiéd a választás. Néhány éve a Newsweek magazin a címlapján fogalmazta meg a kérdést. Azt kérdezték: "Kinek az igazsága? Kinek az erkölcse? Kinek a közössége? Kinek a családja? Kinek az értékei?"

Te is ez előtt a választás előtt állsz nap mint nap. A mai világ három utat kínál az igazság megismerésére. Az erkölcsünk alapulhat azon, amit gondolunk, amit más emberek gondolnak, vagy amit Isten gondol. Több opció nincs.

A választásunk fogja meghatározni, hogyan élünk, hogyan szeretünk, és hogy egyszer hogy fogunk meghalni. De a választás a mienk.

Te mit választasz?

Beszéljetek róla:

  • Hogyan próbál a kultúránk meggyőzni arról, hogy az igazság változik?
  • Miért kell minden nap úgy döntened, hogy az erkölcsi értékeid Isten igazságán alapulnak?
  • Miért van arra szükséged, hogy jobban megismerd Isten jellemét szaván, a Biblián keresztül?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.14)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása