Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell együtt élned a bűntudattal

2015. november 23. 03:00 - sema22

"Az az ember, aki nem hajlandó beismerni a hibáit, sosem lehet sikeres. De ha megvallja és elhagyja őket, új esélyt kap." (Példabeszédek 28:13, TLB fordítás)

guilt.jpg

Isten mindig kész új esélyt adni neked. Keresztyén hitünknek ez az egyik alappillére. Mindannyian voltunk már felelőtlenek. Mindannyian szúrtuk már el. A Biblia azt mondja: "Nincs ember a földön, aki csak jót cselekedne, és soha ne vétkezne." (Prédikátor 7:20, NLT fordítás)

Isten nem akarja, hogy a felelőtlen döntéseid miatti súlyos bűntudat terhe alatt kelljen élned az életedet. A bűntudat lerombolja az önbizalmadat, tönkreteszi a kapcsolataidat, a múltad fogságában tart, és az egészségedre is káros. Néhány éve olvastam egy tanulmányt, amely szerint a kórházban fekvő emberek 70%-a hazamehetne, ha tudná, hogyan nyerhet feloldozást a bűnei alól. 

Isten ennél sokkal-sokkal jobb életet szán neked. Senki nem szeretne együtt élni a bűntudattal, és mondok egy nagyon fontos igazságot, amihez mindig ragaszkodhatsz: nem is kell.

Isten azt szeretné, ha ígéretben és reményben élnél. Isten még az ostoba döntésekből is tud jót kihozni, ha azokat átadjuk neki.

Hogyan lehet ezt megtenni?

Ismerd be Isten előtt, hogy hibáztál. Nem fogja meglepni, sem megváltoztatni a rólad alkotott véleményét. Remélem, még ma megteszed ezt. Ha így cselekszel, Istentől jó dolgokra számíthatsz.

  1. Isten azonnal megbocsát: abban a pillanatban, ahogy átadod a bűnöd Istennek, ő megbocsátja.
  2. Isten bocsánata ingyenes: nem kell megkeresned az árát, és nem tudod kiérdemelni.
  3. Isten bocsánata tökéletes: teljesen tisztává tesz a bűntől.

Ha a bűntudat és a szégyen bemocskolt, valószínűleg állandósulni fognak a problémáid. Azt mondod majd magadnak, hogy mivel elbuktál, rossz ember vagy. És mivel rossz embernek tartod magad, előre borítékolod, hogy újra el fogsz bukni. Ez egy ördögi kör, amiből gyakran úgy tűnik, hogy nincs szabadulás - a magunk erejéből semmiképp. 

Szükséged van erős támaszra. Szükséged van Megváltóra. Szükséged van Jézusra.

Beszéljetek róla: 

  • Mit tapasztaltál, milyen hatással van a bűntudat az emberekre fizikailag, mentálisan, érzelmileg és lelkileg?
  • Mi tart vissza attól, hogy bocsánatot kérj Istentől?
  • Ma miért kell bocsánatot kérned? 


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása