Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Feszültséghez vezet, ha nem bízunk Istenben

2015. november 27. 03:00 - Babacson

 "Egyesek harci szekereikben bíznak, mások erős lovaikkal dicsekednek, mi pedig Istenünkben, az Örökkévalóban bízunk!" (Zsoltárok 20:7, NIV fordítás)

trustsermonimage_1.jpg

Mindenki bízik valamiben. A kérdés az, hogy te miben -  illetve kiben - bízol?

A társadalmunk hajlamos elutasítani a bizalmat, legalábbis így néz ki. Kételkedünk mindenkiben és mindenben. Nem bízunk a kormányban. A foglalkoztatottak nem bíznak a munkaadóikban. Az ügyfelek nem bíznak az üzletben. Ha jobban utánanézel, a bizalom elutasításában a társadalmunk "igazság bomlasztásának" nagy szerepe van.

Igazság és bizalom együtt járnak. Azokban az emberekben bízol, akik igazat mondanak. Nem bízol az emberekben, ha úgy gondolod, hogy nem az igazat mondják és ha nem hiszel a teljes igazságban, akkor nem tudsz senkiben sem bízni, hogy az igazat mondja majd neked.

A bizalom hiánya hatalmas feszültséghez vezet az életünkben. Azért születtünk, hogy bízzunk. Isten a bizalom lehetőségével és nálunk valami sokkal nagyobb dologba vetett bizalom vágyával alkotott minket, mert azt akarta, hogy kapcsolatunk legyen vele.

Ha nem bízol Istenben, akkor létrehozol valami mást, amiben bízhatsz. Ez lehet egy oklevél a falon, lehet pénz a bankban, lehet a házastársad, a karriered vagy akár a hobbid is. A vágy, hogy bízzunk valami hatalmasabban sem egy új dolog. A bibliai írók nagyon is tisztában voltak ezzel a saját kultúrájukban is. A Bibliában, a Zsoltárok 20:7-ben azt olvassuk, hogy  "Egyesek harci szekereikben bíznak, mások erős lovaikkal dicsekednek, mi pedig Istenünkben, az Örökkévalóban bízunk!" (NIV fordítás)

A Bibliának megvan a szava mindarra, amiben Isten helyett bízunk. A Biblia "bálványnak" nevezi ezeket. Isten igéje ezért azt mondja, hogy a saját érdekünkben távol kell maradnunk a bálványoktól. "A te érdekedben ... ne vétkezz azáltal, hogy bálványokat készítesz magadnak, legyen az bármilyen formájú is." (5 Mózes 4:15a-16a, GNT fordítás)

Beszéljetek róla

  • Melyek azok a dolgok, amelyek kísértést okoznak, hogy Isten helyett inkább azokban bízz?
  • Hogyan vezet az Istenben való bizalmatlanság feszültséghez az életedben?
  • Vizsgáld meg azokat a területeket az életedben, amelyek feszültséget okoznak. Mit mutatnak ezek meg az Istenbe vetett bizalmaddal kapcsolatban? Hogyan tudsz változtatni ezeken?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.20.)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom bálvány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása