Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten válasza a félelmedre

2015. november 30. 03:00 - FodorImi

„Ismerjük az Isten irántunk való szeretetét, és bízunk ebben a szeretetben… mert Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet.” (1János 4,16a.18a NCV fordítás)

Emberek százaival beszélgettem arról, miért nem bíznak teljesen Istenben. Rendszerint három dolog valamelyike miatt. Az emberek attól félnek, ha teljesen Istennek adják az életüket, elvesztik a szabadságukat, elveszítik a vidámságukat, és Isten valamiféle vallásos fanatikussá változtatja őket.

Ezek nem hangzanak hívogatóan.

Végső soron, az emberek félnek. Istennek viszont van válasza a Benne való bizalomtól való félelmünkre. A Biblia azt mondja: „Ismerjük az Isten irántunk való szeretetét, és bízunk ebben a szeretetben… mert Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet.” (1János 4,16a.18a NCV fordítás).

Isten szeret téged. A te megteremtésed Isten szeretetének cselekedete volt. Végig a Bibliában egyre világosabbá teszi ezt Isten. Isten gondolt el téged, és arra teremtett, hogy Ő szeressen téged, és hogy te szeresd Őt.

Isten szeretetének leghatalmasabb kinyilvánítása maga Jézus. Isten eljött a Földre, emberi formát öltött, mindazért, hogy megmutassa nekünk, hogy milyen Ő valójában. Aztán a kereszthalálával megmutatta, hogy mennyire szeret minket.

A kereszt mondta el egyszer és mindenkorra, hogy teljesen megbízhatunk Istenben. Rábízhatjuk életünket, mert Ő a Fia életét adta értünk.

Ha Isten igazat mond az Igéjében, hogy szeret téged, akkor tudod, hogy nem fogja elvenni a szabadságod, a vidámságod, és nem tesz fanatikussá.

Isten nem egy kozmikus ünneprontó. Ő a te mennyei Atyád!

Minél jobban megismered Istent, annál jobban bízol benne – és annál kevésbé félsz Tőle.

Beszéljetek róla:

  • Mi riaszt el legjobban attól, hogy teljesen megbízz Istenben?
  • Mit láttál eddig, hogyan állt valaki félelme az Istenbe vetett hite útjába?
  • Miért gondolod, hogy Isten szeretetének megértése segít jobban bízni Benne?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása