Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szexuális tisztaság elkötelezettséggel kezdődik

2015. december 19. 03:00 - Lilla:)

"Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet." (Zsoltárok 119:9)


Lehetséges szexuálisan tiszta életet élni a 21-ik században? Tartózkodni a szextől a házasság előtt és hűségesnek maradni a házasságban?

Igen! Ezt azonban elkötelezettséggel kell kezdeni.

A Biblia azt mondja, "Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet." (Zsoltárok 119:9) Ahhoz, hogy a 21. században (vagy akármelyik másik században) szexuálisan tiszta életet tudj élni, iránymutatásra van szükséged. Kialakíthatod te, hogy mi lesz számodra az irányadó, vagy Isten útmutatását választod. Döntened kell azzal kapcsolatban, vajon Isten, vagy te tudsz többet az életedről.

Isten igéjében több olyan dologról esik szó, amely nem igazán népszerű - főleg ami a szexet illeti. Miért beszél Isten ezekről a dolgokról? Ő többet tud a szexről, mint te. Sokkal jobban érti azt is, mit von ez maga után. Döntened kell: "Istenem, ha nem is értem, ha nem is tetszik, ha nem is népszerű, akkor is a Te Igédet fogom követni, attól függetlenül, hogy én vagy a barátaim mit gondolnak róla."

Mindaddig, amíg nem tudod magad elkötelezni, jobb, ha a Bibliádat becsukod és elmész aludni. Enélkül az elkötelezettség nélkül nem leszel képes tisztán megmaradni ebben a tisztátalan világban. Csak Isten iránymutatásait követve tudsz tiszta maradni.

Isten gondolta ki a szexet. Az ő ötlete volt, de néhány feltételt szabott hozzá. Az ő irányelve sosem változott, nagyon tisztán érthető, függetlenül a szavazók véleményétől vagy bármi mástól.

A szex sokkal több, mint egy fizikai szükséglet. Ez egy szellemi cselekedet, fizikai, társadalmi, jogi és érzelmi következményekkel. Ha a szex csak fizikai dolog lenne, akkor olyan lenne, mint egy kézfogás. Nem számítana, hogy kivel fekszel le. A szex azonban több, mint egy fizikai dolog.

A Biblia tisztán kijelenti, hogy a szex kizárólag a férjnek és a feleségének van fenntartva, akik elkötelezettek egymás iránt a házasságban. Minden másnak, ami ezen kívül esik - szex a házasság előtt, szex a házasságon kívül - mély hatással lesz az érzelmeidre, a lelki életedre, sőt fizikai sérüléseket is okozhat.

Isten iránymutatásai mindig a te érdekeidet tartják szem előtt. Ha ezek szerint akarsz élni - elkerülve minden negatív következményt, ami a nélkülük való élettel járna - el kell köteleznek magad.

Beszéljetek róla:

  • Szerinted miért fontos, hogy elkötelezd magad Isten útmutatása mellett még mielőtt kísértésbe esnél?
  • Mik azok a dolgok a világban, amik megnehezítik azt, hogy ellenálljunk a szexuális kísértésnek?
  • Mik lehetnek a szexuális bűn következményei?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása