Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Új kezdet szexuális bűn után

2015. december 21. 03:00 - *Agota*

„Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Jn 1,9)

womenheadinhands.png

Isten mércéje sosem változik. A házasság előtti szex elfogadhatatlan számára. Mindig is az volt, mindig is az lesz. Együtt élni valakivel anélkül, hogy házasságban élnél, Isten előtt elfogadhatatlan. Mindig is az volt, mindig is az lesz. A házasságtörés, ha hűtlen vagy a házastársadhoz, Isten előtt elfogadhatatlan. Mindig is az volt, mindig is az lesz. A pornográfia Isten előtt elfogadhatatlan. Mindig is az volt, mindig is az lesz.

Ha viszont bármelyik bűnt elkövetted, nem kell, hogy ezzel záruljon a történeted. Isten ad arra lehetőséget, hogy megtisztulj és újra kezdj.

Hogyan teheted ezt?

  1. Bánd meg. A megbánás azt jelenti, hogy "megváltoztatom a véleményem". Mondhatod, hogy "Igazad volt, Istenem. Rosszul tettem, amit tettem. Bűnt követtem el." Ne ésszerűsítsd vagy mentsd fel magad a bűn alól.
    A legfontosabb, hogy ezt rögtön megtedd. Ha jelenleg viszonyod van valakivel, zárd le még ma!
  2. Fogadd el a megbocsátást. Isten arra vár, hogy megbocsáthasson, megtisztíthasson és helyreállíthasson. Ő felszabadít a szégyen alól, a sajnálattól, a rejtett sérülésektől és a bűnödből következő fájdalmaktól, hogy ne kelljen ezeket magaddal vinned a következő kapcsolatodba. Isten tisztára akarja mosni a palatáblád. A jó hír az, hogy amint Isten megbocsát neked, te is megbocsáthatsz magadnak.
  3. Igazodj és változtass. Kötelezd el ma magad az Isten által jónak látott tiszta életre. Ez azt jelenti, hogy csak azzal a személlyel fogsz lefeküdni, akivel házasságban élsz.
  4. Kérj segítséget naponta. Kötelezd el magad Krisztus felé (ha még nem tetted). Kérd meg, hogy segítsen a nemi vágyaddal kapcsolatban.

A nemi vágy tönkretehet, ha hagyod. Ne hagyd! Van választásod!

Beszéljetek róla:

  • Ha van szexuális bűn a múltadban, amit még nem rendeztél el, menj át a fenti lépéseken még ma, hogy tiszta lappal mehess tovább.
  • Hogyan próbál a mai kultúra meggyőzni arról, hogy az igazság változhat?
  • Miért fontos az, hogy ne vigyünk szégyent vagy sajnálatot a következő kapcsolatunkba?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.14)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása