Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem tudsz többet adni, mint Isten!

2015. december 29. 03:00 - magyarosijulia

„Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az Úr minden munkádat és minden vállalkozásodat." (5Móz 15,10)

Isten meg akarja áldani az életedet. Ő úgy állította be az univerzumot, hogy áldásokra lelj, ha az Ő parancsolatait követed és úgy élsz, ahogy Ő akarja, hogy élj.

A Biblia újra és újra hangsúlyozza: Isten megáldja azokat, akik nagylelkűek.
A Biblia azt írja: „Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az Úr minden munkádat és minden vállalkozásodat." (5Móz 15,10).

Azt akarod, hogy Isten megáldja minden dolgodat 2016-ban? Azt akarod, hogy megáldjon mindent, amire ráteszed a kezed? Persze, hogy ezt akarod! Akkor ne légy olyan, aki elvesz, hanem légy nagylelkű – az időddel, a dicséreteiddel, a pénzeddel és az energiáddal. Légy nagylelkű az életed minden területén.

Gondold el: Vagy elhiszed az Isten ígéreteit, vagy azt gondolod, hogy Ő hazudik. Nincs más választás. A nagylelkűséghez társul a legtöbb ígéret a Bibliában. Miért? Mert ez egy olyan tulajdonság, amire Isten meg akar tanítani minket.

Újra és újra felfedeztem ezt az életem során. Kay és én minden évben házasságunk óta gyűjtöttük az adományunkat. Senkinek sem szóltam róla majdnem 30 évig. Az elején volt néhány igazán nehéz év. Voltak idők, amikor csak egy negyed százalékot tudtunk félretenni. Még a nehéz időkben is adakozóbbak akartunk lenni, mint  előző évben. Meg akartuk törni az anyagiasságot az életünkben, hogy egyre inkább krisztusivá legyünk a folyamatban. Isten pedig jobban és jobban megáldott!

Nem tudunk többet adni, mint Isten. Ő megáld és megáld és megáld minket. Csodálatos érzés látni, ahogy Isten többet és többet ad minden alkalommal. Azt kívánom, hogy te is megéld ezt az örömöt!
Áldj meg másokat, és Isten sokkal nagyobb áldást fog adni neked, mint amit valaha el tudsz képzelni!

 

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tapasztaltad Isten áldásait, amikor nagylelkű voltál?
  • Örömmel adsz? Ha nem, mi akadályozza meg, hogy megtaláld az örömöt?
  • Hogyan tudod elkötelezni magad, hogy adni fogsz, ami megnöveli a hitedet ha gyakorlod?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása