Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen lesz a menny?

2015. március 31. 03:00 - angie.keyr

"Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23)

A kegyelem az az ajándék, ami folyamatosan megkapunk, mert a kegyelem egyik előnye az örök élet. A Róma 6:23 azt mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban."

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lesz majd a Mmenny? A Biblia ezt a négy dolgot mondja Mennyről:

  1. A találkozás helye, ahol újra együtt lehetsz azokkal a szeretteiddel, akik elfogadták Isten kegyelmét.
  2. A hely, ahol megjutalmaznak azért, akivé váltunk, és azért, ahogy másokat szolgáltunk a földön.
  3. A hely, ahol új megbízást kapunk az Istentől kapott és formált jellemünk alapján. Olyan feladataink lesznek, amiket szeretünk majd csinálni, amik során használjuk az ajándékainkat, amiket Istentől kaptunk.
  4. A megkönnyebbülés helye, ahol megszabadulunk az összes fájdalmainktól, szenvedéseinktől, szomorúságunktól, bánatunktól és gyásztól, depressziótól és magánytól.

Csodálatos hely lesz! Isten ajándéka számodra.

Egyetlen buktató van csak, el kell fogadnod. Ha kapsz egy ajándékot, de nem bontod ki, akkor az ajándék értelmetlen. Meg kell értened, hogy Jézus Krisztus mindenkinek elérhetővé teszi a kegyelem ajándékát, ugyanakkor ez speciálisan a te életedre van szabva, mert Isten pontosan tudja, hogy mire van szükséged.

Az egyik legbrilliánsabb ember, akivel valaha találkoztam Peter Drucker, az amerikai menedzsment apja. Minden amit leír, nyomtatásba kerül a Wall Street újságban. Nagyszerű ember, aki tucatnyi könyvet és tankönyvet írt. Ez az ember néhány évig a mentorom volt. Egyszer megkérdeztem tőle: "Hogyan lettél keresztény?" Azt válaszolta: "Amikor először hallottam a kegyelemről, rájöttem hogy ennél sosem fogok jobb ajánlatot kapni".

Te sem fogsz jobb annál jobb ajánlatot kapni, mint amit Isten ma ajánl számodra. Nyisd meg az életed Isten kegyelmének Jézus Krisztuson keresztül. Ez az egyetlen reménységed!

Beszéljetek róla:

  • Hogyan befolyásolja az életszemléletedet az, hogy Isten kegyelmének az örökkévalóságba nyúló előnye van?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja hogy elfogadjuk az ajándékát?
  • Kinek tudsz beszélni erről a legjobb ajánlatról, amit életük során kaphatnak mások?

 

*(Daily Hope by RIck Warren, 2015.03.24)

 

Szólj hozzá!

Öt dolog amitől megszabadulsz majd a Mennyben

2015. március 30. 03:00 - gyanus

"Le fogja törölni a könnyet a szemükről, és nem lesz többet halál, vagy szomorúság, vagy sírás, és fájdalom. Mindezek örökre elmúlnak." (Jelenések 21:4, NLT fordítás)

A mai modern kultúra sok dolgot mond nekünk arról, hogy milyen is lesz a Menny. A legtöbbje nem a Biblián alapul. Az igazság az, hogy a Menny leírása túlmutat a legjobb írók képességein is. Egyszerűen sokkal csodálatosabb, mint ahogy azt puszta szavakkal ki lehetne fejezni.

Van azonban néhány sejtésünk arról, hogy milyen is lesz majd a Menny. Már említettem öt dolgot, amelyek ott lesznek a Mennyben. Ugyanakkor lehetséges, hogy a legvilágosabb része a Biblia Mennyel kapcsolatosan arról szól, hogy mi nem lesz ott.

Íme öt olyan része a mi földi létezésünknek, ami nem lesz része a mennyei életünknek:

  1. Betegség. (1 Korintus 15:42-43) Lesz tested a Mennyben, de tökéletes lesz. Nem lesz több betegség. Nem lesz több rosszullét. Nem lesz több éhség. Még gázok sem lesznek benned a Mennyben! A Menny tökéletes hely. A tested is tökéletes lesz.
  2. Szomorúság. (Jelenések 21:4) Sosem fog összetörni a szíved a Mennyben. Sosem leszel elutasítva. Sosem fogsz gyászolni. A Biblia igazából azt mondja, hogy Isten letöröl majd a szemedről minden könnyet. Billió és trillió évet fogsz eltölteni a Mennyben, és ennek az időnek egy percét sem fogod szomorúsággal tölteni.
  3. Szenvedés. (Jelenések 7:16) A Biblia azt mondja: "Nem lesz több éhség, nem lesz több szomjúság, nem lesz több perzselő hőség." A Mennyben nekem és a feleségemnek nem kell majd különböző fokozatra kapcsolni a termosztátot! Minden szükségünk ami van, be lesz töltve.
  4. Bűn. (Júdás 1:24) A Menny tökéletes hely. Ezért jött Jézus - hogy meghaljon a kereszten, hogy a tökéletlen emberek, mint te és én, a Mennybe kerülhessenek. A Biblia azt mondja, hogy amikor majd színről színre látjuk Jézust, a jellemünk azonnal el fog változni az Övének mintájára. Lesz saját személyiséged, Jézus jellemével.
  5. Halál. (Jelenések 21:4) Örökké fogsz élni a Mennyben, de nem fogsz örökké élni azokkal a betegségekkel, bűnökkel, és tökéletlenségekkel, amikkel most küzdesz. Örökké élhetsz majd egy tökéletes testben.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra ez nagyon izgalmas! Mindez az öt dolog nélkül élhetek majd.

(Többet megtudhatsz arról, honnan lehetsz biztos benne, hogy a Mennyben fogod e tölteni az örökkévalóságot a honlapomon: rickwarren.org/know-god. És ha imádkozol, hogy Jézus legyen az életed ura, tudasd velem is! Írj nekem a rick@rickwarren.org címen.)

Beszéljünk róla!

  • Mit fog számodra jelenteni, hogy tökéletes tested lesz a Mennyben?
  • Ha egy nem hívő barátodnak mesélnél azokról a földi életet jellemző dolgokról, amelyek a Mennyben nem lesznek, melyikről beszélnél leginkább? Miért?
  • Az öt földi életre jellemző dolog közül, ami nem lesz része a Mennynek melyik felől vagy a legizgatottabb, hogy többet nem kell vele együtt élned? Miért?

 

* (Rick Warren, Daily Hope, 2015.03.23.)

Szólj hozzá!

A Mennyországért élni

2015. március 29. 03:00 - Robin85

“Ha vissza akartak volna térni, megtehették volna, hogy visszatérnek ennek a világnak a jó dolgaihoz. De nem akartak. A Mennyországért éltek. És most Isten nem szégyelli, hogy Istenüknek hívták őt, ezért egy mennyei várost készített nekik." (Zsidók 11:15-16, TLB fordítás)

A Menny mindent megváltoztat azzal kapcsolatban, hogy ma miként éled az életedet. Ha a Mennybe tartasz (és a tegnapi csendesség után remélem ezt teszed), akkor ennek a valóságnak hatással kell lennie arra, hogyan élsz itt a Földön.

Megváltozik az értékrended. Ahelyett, hogy a mának és a mostnak élnél, az örökkévalóságnak fogsz élni. Tudod, a jövőd biztonságban van. Nem számít, mi történik a Földön, az örökkévalóságot Istennel fogod eltölteni a legcsodásabb helyen, ahol valaha jártál.

Tehát miként kellene élned, ha tudod, hogy az örökkévalóságban a Mennyországban fogsz élni?

  1. Ne engedd, hogy a kísértések eltereljék a figyelmedet. “Drága testvérek, ti csak látogatók vagytok itt. Mivel az igazi otthonotok a Mennyben van, könyörgöm, maradjatok távol ennek a világnak a gonosz élvezeteitől; nem nektek valók ezek, mert a lelketek ellen harcolnak." (1 Péter 2:11, TLB fordítás). Nagyon sok minden elterelheti a figyelmed - jók és rosszak is. Összpontosíts arra, aminek örökkévaló jelentősége van. Ne keress elégtételt. A társadalmunkban persze minden pont az ellenkezőjére bátorít. Arra figyelj, ami előtted van.
  2. Ne csüggedj el a bajban. “Nem a látható bajokra nézünk, hanem inkább azokra a dolgokra összpontosítunk, amelyek láthatatlanok. Mert a most láthatók dolgok hamarosan eltűnnek, azok azonban, amelyek láthatatlanok, örökké tartanak majd.” (2 Korinthus 4:18 NLT fordítás). Amikor az örökkévalóság fényében élsz, a bajok egyszerűen nem fognak annyira zavarni, mint korábban. Tudod, hogy a problémák nem fognak örökké tartani, ezért egyszerűen nem adod fel.
  3. Arra összpontosítsd az energiádat, ami örökké tart. “Engedd, hogy a Menny töltse be gondolataidat; ne töltsd az idődet a földi dolgok miatt aggódva." (Kolossé 3:2 TLB fordítás) Töltsd be az Istentől kapott célokat az életedben. Élj dicsőítő életet. Építs kapcsolatot Isten embereivel. Fektesd az idődet abba, hogy még inkább Jézusra hasonlíts a tanítványságon keresztül. Szolgálj másoknak önmagad feladásával. Beszélj az embereknek Jézusról. Ezek a tevékenységek örökre megmaradnak.

A Menny számára készíttettél. Ha Jézust az életed főnökévé tetted, az örökkévalóságot ott fogod eltölteni. Engedd, hogy ez az igazság megérintsen egy pillanatra. 

Aztán engedd, hogy megváltoztassa az életedet.

Beszéljetek Róla:

  • Milyen kísértések terelik el a figyelmedet leginkább az örökkévaló következményekkel járó dolgokról?
  • Melyek azok a jó dolgok, amelyek elterelhetnek minket Isten rajtunk keresztül elvégzendő dolgairól?
  • Milyen rövid távú problémák okoznak feszültséget benned mostanában? Miként tudja megváltoztatni a szemléletmódodat ezzel kapcsolatban az, ha az örökkévalóságra összpontosítasz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.03.22.)

Szólj hozzá!

Hogyan juthatsz a mennybe?

2015. március 28. 03:00 - FodorImi

„Az evangélium mondja el, hogyan tesz Isten igazzá a maga szemében. Ez az elejétől a végéig, hit által történik, ahogy az Írás mondja, ’az igaz ember hit által él.’ ” (Róma 1:17 – NLT fordítás)

Nincs az életünknek nagyobb célja a Mennynél. A Biblia beszél a mennyről: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.” (1 Korinthus 2:9b)

A Biblia azonban beszél arról is, hogy a mennybe vezető út keskeny, egyedül csak Istenben bízva érhetjük el. Róma 1:17 azt mondja, „Az evangélium mondja el, hogyan tesz Isten igazzá a maga szemében. Ez az elejétől a végéig, hit által történik, ahogy az Írás mondja, ’az igaz ember hit által él.’ ”

Hogyan jöhetünk tehát Istenhez hit által? A válasz olyan egyszerű, mint az ABC és a D.

A (admit = elismerni)
Ismerd el, hogy szükséged van Megváltóra. Saját erődből nem érheted el Istent. Bűnös vagy. Elszúrtad. A Menny tökéletes, te viszont nem vagy az.

B (believe = hinni)
„Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz.” (ApCsel 16:31a) Hidd el, hogy Jézus valóban az, akinek a Biblia mondja, bízd rá mindened, amid csak van.

C (confess = megvallani)
Valld meg bűnödet. Mondd el Istennek, hogy amit tettél, rossz volt, kérj bocsánatot és térj meg.

D (depend upon = valamitől függeni)
Ragaszkodj Isten ígéretéhez, amit János 3:16-ban adott: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Nem számít mit tettél, vagy milyen sokáig tetted, Isten azt ígérte, hogy aki hisz benne, az nem kárhozik el.

Lehet, hogy a mennybe vezető út keskeny, de nem azért, mert Isten nem akarja, hogy rajta legyél. Isten nagyon-nagyon szeretné, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ez pedig olyan egyszerű, mint az ABC és a D!

Beszéljetek róla:

  • Melyik a legjobb hely, ahol valaha voltál az életedben? Milyen ez a Mennyhez hasonlítva?
  • Elkötelezted már életedet Jézus mellett, és biztosítottad-e már a helyed a Mennyben?
    Ha nem, akkor mi tart vissza attól, hogy ezt megtedd?
  • Kinek mondhatod el ezen a héten azt, hogyan juthat a mennybe?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2015.03.21)

 

 

 

Szólj hozzá!

Feltárul a Mennyország rejtélye

2015. március 27. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." (Pál első levele a Korintusbeliekhez 2:9)

hargbhorseheadflame-final-image-600x365.jpg

Amikor kisgyermek voltam, a szüleimmel Észak-Kaliforniában éltünk. Az egyik nyaralásunkat Disneylandbe szerveztük. A hosszú autóút alatt édesapám megpróbálta elmagyarázni, hogy milyen is lesz, ha odaérünk. Időpocsékolás volt részéről: ugyanis nem tudod elképzelni, milyen is Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány élményünk egészen egyszerűen leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyországra is. Nem hasonlíthatjuk a Mennyet semmihez, amit itt a Földön tapasztalunk. Az a bolygó, amelyen most élünk csak egy igen-igen szegényes másolata annak a helynek, amelyet az Úr az örökkévalóságra készített nekünk.

A Biblia azonban néhol felfed egy-egy részletet ebből a rejtélyből a Korintusbeliekhez írott első levélben: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek."

Habár az emberi szavak nem alkalmasak arra, hogy tökéletesen elmagyarázzák a Menny titkait, egy keveset azért tudunk arról, amiben részünk lehet.

  1. Újra egyesülhetünk minden hívővel. (Zsidókhoz írt levél 12:22-23) A Zsidókhoz írt levélben azt olvashatjuk, hogy a Mennyben minden egyes hívő velünk lesz. Ebben benne van minden ismerősöd is, akik követték Jézust, és azok a gyermekek is, akik nem hozhatták meg ezt a döntést.  
  2. Jutalmakban lesz részünk. (Lukács 6:35) A Biblia gyakran emlegeti a mennyei jutalmakat. Ebben lesz részed minden jó cselekedeted nyomán, a nagylelkűséged, a szolgálatod és a személyiséged miatt. Isten ugyanis mindent lát. Döntened kell, hogy hol szeretnél jutalomban részesülni: itt, ebben az ideig-óráig tartó világban, vagy fent a Mennyben, ahol a jutalmad örökké tart.
  3. A Mennyben is lesznek felelősségeink. (Lukács 16:10-12) Dolgozni fogsz a Mennyben is, de van azért egy különbség az evilági munkádhoz képest: az Istentől kapott adottságaidat használhatod majd arra, hogy azt tedd, amit igazán szeretsz. Százszázalékosan elégedett leszel a munkáddal. Nem tudom, hogy mi lesz ez. Lukács könyvének 16. fejezete szerint azonban azon fog múlni, hogy hogyan álltál az evilági kötelességeidhez.
  4. Nyugalomra találhatunk. (A Zsidókhoz írt levél 4:9-11) Sokunknak hangzik nagyon-nagyon jól ez az ígéret. Egy élethossznyi munka után olyan nyugalomra találhatunk a Mennyben, amilyet azelőtt soha nem tapasztaltunk. Lesz munkánk – de ez a munka pihentető és élvezetes lesz, nem pedig egy súlyos teher a vállunkon.
  5. Örvendezni fogunk. (Máté 25:21) Ünnepelni fogunk Istennél! Hatalmas élmény lesz vele lenni a Mennyben, hatalmas élmény lesz egymás társaságát élvezni nála, egy igazi „bulin” vehetünk részt Istennel.

Száz szónak is egy a vége: a Mennyben mind azt fogjuk tenni, amit a Földön előre begyakoroltunk. Hatalmas kaland lesz, amit az örökkévalóság ezen oldalán senki nem tud leírni.

Egy biztos: te sem szeretnél kimaradni belőle.

Beszéljetek róla:

  • Próbáld meg valakinek leírni az általad valaha látott legcsodálatosabb helyet. Ezután próbáld átgondolni, miért is olyan nehéz a Mennyről beszélni.
  • Kivel akarsz újra találkozni a Mennyben? Miért?
  • Ha el kellene képzelned azt a munkát, amelyet a Mennyben kell végezned, és tökéletesen passzol hozzád, mi lenne az?

 

* Daily Hope By Rick Warren (2015.03.20.)

1 komment
süti beállítások módosítása