Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Van több, mint ez az élet

2015. március 22. 03:00 - sema22

"Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford.)

 

Amikor a Mennyről hallasz, eszedbe jutott már valaha, hogy azt Isten a Te számodra alkotta? Ez fantasztikus!  És Isten megalkotta a Földet, hogy legyen rajta élet és mi élhessünk rajta egy ideig. De a Mennyet is nekünk alkotta, hogy ott örökké élhessünk Ővele.

A Biblia ezt mondja a Máté 25:34-ben: "Gyertek, Atyám áldottjai, örököljétek a királyságot, amely a világ teremtése óta el van készítve nektek." (NLT ford.)

Isten a kezdetektől fogva tudta, hogy az élet több a földi életnél. Az élet több, mint az "itt és most". Ezen a földön körülbelül 80 évet élsz, az örökkévalóságot - sok millió évet - Istennel töltheted a Mennyben.

Az Efézus 1:10 ezt mondja: " Ez volt az ő célja: amikor eljön az idő, össze fog gyűjteni minket valamennyiünket onnan, ahol vagyunk - a mennyben vagy a földön -, hogy vele legyünk a Krisztusban örökké." (TLB ford.)

Arra lettél teremtve, hogy örökké élj. A kérdés most már csak az, hogy hol: a Mennyben vagy a Pokolban.

Választanod kell, hogy földi életed végén melyik ajtón lépsz be. A Zsidók 13:14 ezt mondja: "Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford).

Amikor belépsz Isten családjába, akkor az életed sokkal több lesz, mint az itt és most élt élet. 

Ha ma valami miatt hirtelen meghalnál, biztos vagy benne, hogy a Mennybe jutnál? Ha nem, akkor tenned kell valamit ezért most rögtön. Miért halogatnád? Rendbe kell tenned ezt a dolgot, és bíznod kell abban, hogy Isten terve az, hogy üdvözülj. El kell fogadnod az örök élet ingyen ajándékát. 

Mondd el ezt az imát, ha készen állsz arra, hogy Jézus Krisztust behívd az életedbe mint Uradat és Megváltódat:

Drága Istenem, te Isten vagy, de én nem. Elismerem ezt. Megalázom magam előtted, és félreteszem a büszkeségem. Tudom, hogy sosem lehetek elég jó. Tudom, hogy bűnös vagyok, és Megváltóra van szükségem, hogy a Mennybe juthassak. Köszönöm, Istenem, hogy annyira szeretted a világot, hogy elküldted a fiad, Jézust, hogy örökké veled lehessek a Mennyben azáltal, hogy hiszek benned és életem Urává teszlek.

Jézus, hiszem, hogy meghaltál értem. Szeretnék megváltozni. Szeretnék mindent megbánni. Ma teljesen elkötelezem magam Neked.  Elkötelezem magam, hogy követlek és bízom benned, hogy szolgállak, megismerlek és szeretlek Téged. Rátámaszkodom az ígéretedre, miszerint aki benned hisz, ha meghal is örökké él. Hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm. Köszönöm, hogy meghaltál értem, és köszönöm, hogy szeretsz. Jézus nevében. Ámen.

 *(Daily hope by Rick Warren, 2015.03.15.)

 

Szólj hozzá!

Menny vagy pokol: a választás a Tiéd

2015. március 21. 03:00 - Lilla:)

"Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."

(1Korinthus 13:12, GNT ford.)

Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És amit most nem látsz, az a maradandó és örökkévaló.

Az igazság az, hogy azokat a dolgokat, amelyek örökké tartanak, most nem láthatjuk. Nem láthatjuk Istent, a Szent Szellemet, az angyalokat vagy a Mennyet. A Biblia szerint, ezek fognak örökre megmaradni. Pál apostol azt mondja az 1Korinthus 13:12-ben, hogy  "amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd." (GNT ford.)

Itt egy igazán jó hír: Isten az örökkévalóságra teremtett téged, és neked kell döntened, hogy hol szeretnéd ezt az örökkévalóságot eltölteni.

Egy nap a szíved meg fog állni, és az lesz a mostani testedben eltöltött életed vége. Azonban ez nem egyenlő azzal, hogy neked is véged van. A Biblia azt mondja, Isten azt akarja, hogy vele töltsd az örökkévalóságot.

A következők a tények az élettel kapcsolatban:

  • Isten teremtett azért, hogy szeressen téged, és hogy te is szeresd Őt.
  • Isten egy örökkévaló életre teremtett téged.
  • Isten két helyet készített, ahol eltöltheted az örökkévalóságot: a Mennyben vagy a Pokolban.
  • Neked kell választanod, hogy hol fogod eltölteni az örök életed. Választhatod azt, hogy Istennel élsz a Mennyben.
  • Nincs második esély azután, hogy meghalsz.

Nincs második esély! Miért nem döntöd el ma, hogy hol akarsz majd örökké élni? Nyisd meg az életed Jézus Krisztusnak, és fogadd el az ő ajándékát, az örök életet a Mennyben Ővele. A választás a tiéd!

Beszéljetek róla:

  • Miért könnyebb néha az ideiglenes dolgokra fókuszálni az örökkévaló dolgok helyett?
  • Mit gondolsz, miért adott nekünk lehetőséget Isten arra, hogy választhassunk, hol szeretnénk leélni az örök életünket?
  • Mikor hoztad meg a döntést, hogy Istennel akarsz élni a Mennyben? Hogyan változtatta meg ez az életviteled?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03. 14.)

Szólj hozzá!

A pokol létezik, mert a gonosz is létezik

2015. március 20. 03:00 - rorsy

"Amikor látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az Úr, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében."(I.Mózes 6,5-6, NLT ford.)

Néhány ember tagadja a gonosz létezését. Ők azt hiszik, hogy a világ tele van alapvetően jó emberekkel, olyanokkal, akik önzetlenek, kedvesek és mindig másokra gondolnak.

De van egy probléma ezzel a világnézettel: nem egyezik a valósággal. Csak kapcsoljuk be a tévét, vagy nyissunk ki egy újságot. A világ tele van tönkrement emberi kapcsolatokkal, megszegett ígéretekkel, erőszakkal, egymás kihasználásával, gyermekmolesztálással, terrorizmussal és a gonosz egyéb formáival. A gonosz mindenütt ott van.

A Biblia azt írja, hogy természetünknél fogva elsősorban önmagunkra gondolunk. Egyszerűen ilyenek vagyunk. Nem azt tesszük, ami a legjobb a világnak, ami körülvesz bennünket. Természetünktől fogva nem gondolunk arra, hogy vajon mit akar Isten tőlünk. Ehelyett arra koncentrálunk, ami könnyű, kényelmes és kívánatos.

Ezért Isten, amikor lenézett a földre Noé idejében, ezt mondta: "Micsoda felfordulás! Mit csináltak az emberek önmagukkal, egymással és a földdel, amit nekik adtam! Mindent elrontottak." A Biblia azt mondja, hogy "ez összetörte a szívét." (I. Móz. 6,6)

Ez az, amit Isten a világ mai állapota miatt érez. Össze van törve a szíve.

A gonosz létezik, ezért szükségszerűen a pokol is létezik. A mennyország tökéletes, és mivel mi mindannyian örök életre vagyunk teremtve, de egyikünk sem tökéletes, kell lennie egy helynek, ahol a gonosz az örökkévalóságot töltheti.

Ez a hely a pokol.

De van egy más lehetőség is. A Biblia szerint nem vagyunk tökéletesek, de Jézus kifizette a bűneink árát, ezért az örökkévalóságot Jézussal tölthetjük, és nem Isten nélkül a pokolban.

A pokol valóságos, ezt soha ne felejtsd el! Úgy élj, hogy tudd, hogy van pokol, és ez meg fogja változtatni az életed.

Beszéljetek róla:

- A Biblia arról beszél, hogy mi természetünknél fogva önzőek vagyunk. Alá tudod támasztani ezt azzal, amit  magad körül látsz az embereken?

- A pokol valósága hogyan változtatja meg a kapcsolatodat azokkal az emberekkel, akik még nem hisznek Istenben?

- Miért találjuk olyan nehéznek, hogy másokkal a pokolról beszéljünk? Hogyan osztanád meg ezt a mostani üzenetet azokkal a barátaiddal és családtagjaiddal, akik még nem ismerik Jézust?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.13.)

Szólj hozzá!

Isten hangja békét teremt

2015. március 19. 03:00 - mintyovanviki

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben is vagytok, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:6-7)

Az előző napokban néhány tippet adtam, hogyan tudod a benyomásaidat ellenőrizni, hogy vajon Istentől valóak-e vagy sem. Van még két utolsó kérdés, amelyet feltehetsz, hogy ellenőrizhesd a sejtésedet.

Fel kell tenned a kérdést: Ez meggyőződés vagy megbélyegzés?

Nagyon sok keresztyén éli az életét megbélyegzés és bűn alatt, miközben azt gondolja, hogy ez Isten akarata. De ez nem így van! Ez az ördög munkája!

A meggyőződés Istentől jön, a megbélyegzés viszont az ördögtől való. A meggyőződés célja, hogy megjavítson valamit az életedben, ami félresiklott. A megbélyegzés célja, hogy padlóra tegyen, mivel nyomorultnak, bűnösnek és szégyenteljesnek állít be. A meggyőződés mozgatórugója Isten irántad megnyilvánuló szeretete és az a tény, hogy azt szeretné, ha egyre jobbá válnál. A megbélyegzés mozgatórugója mindössze annyi, hogy Sátán gyűlöl téged és nyomorulttá akar tenni. Amikor Isten beszél hozzád az életeddel kapcsolatban, akkor az nagyon személyes, a megbélyegzés viszont teljesen általános.

Isten egy speciális területét fogja az életednek megmutatni, ami nem megfelelő módon működik, majd megoldást is nyújt számodra. Isten elé kell vinned és meggyőződéssel kell otthagynod. A megbélyegzés viszont nem hagy nyugodni, hanem folyton nyugtalanságot ébreszt.

A Rómaikhoz írt levél 8:1 azt mondja: „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.” Isten sosem becsmérli az értékeidet. Ha egy olyan hangot hallasz, amely ezt mondja: Reménytelen vagy! Semmirekellő vagy! Nem vagy szerethető! – tudnod kell, hogy ez nem Isten hangja.

És végül meg kell kérdezned minden ötleted vagy benyomásod felbukkanásakor a következőt: Körülvesz Isten békessége vagy sem?

Ha valamilyen benyomásod van és az feszültséggel, megsemmisítő érzéssel, zavarodottsággal jár, azonnal szükséges feltenned a kérdést, hogy vajon Istentől való-e az. Isten soha nem akarja, hogy feszültség alatt élj. Azt szeretné, hogy érezd az Ő békéjét.

A Sátán a megkötözöttségek által vezet bennünket, de Isten könyörületes életre formált minket. Peter Lord gyakran mondta: „Isten hozzánk intézett szavainak 90%-a bátorítás.” Érezted Isten bátorító szavait az életedben mostanában? Vagy feszültség alatt élsz? Isten néhány bátorító dolgot mond nekünk.

Van egy szó a feszültséggel kapcsolatban, amely eltávolít bennünket Istentől, ez pedig nem más, mint a nyugtalankodás. A Filippi 4:6-7 azt mondja: „Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben is vagytok, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Ezek a versek egyértelműen megmutatják nekünk, hogy a nyugtalankodás nem Istentől való. Mindössze feszültséget hoznak az életünkbe. Ez a vers hihetetlen ígéretet is tartalmaz: Vidd a gondjaidat Isten elé és hagyd ott Nála. Hallgass az Ő szavára! Békét fog teremteni benned, ha engedelmeskedsz neki.

Beszéljetek róla

Szakíts időt arra, hogy leírd ezt a hét kérdést a noteszedbe és tedd könnyen elérhető helyre, hogy rá tudj tekinteni, amikor bizonytalan vagy abban, hogy a kijelentéseid Istentől valóak-e vagy sem.

  • Összhangban van-e kijelentésed a Bibliával? (János 7:17)
  • Még inkább krisztusivá fog tenni engem? (Jakab 3:17)
  • A gyülekezeti családom megerősíti ezt a kijelentést? (Efézus 3:10)
  • Talál-e az Istentől megalkotott formámmal? (Efézus 2:10)
  • Az én felelősségem-e? (Róma 14:4)
  • Inkább meggyőződés vagy megbélyegzés érzést kelt a gondolat? (Róma 8:1)
  • Érzem-e Isten békességét a kijelentéssel kapcsolatban? (Filippi 4:6-7)


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.12)

Szólj hozzá!

Ima: Isten úgy vezet, hogy egyre inkább krisztusivá válj

2015. március 18. 03:00 - magyarosijulia

„A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.” (Jakab 3,17).

Hogyha fel akarod ismerni Isten hangját, és felismerni, hogy valóban Tőle származik-e egy megérzés, vagy sem, először meg kell vizsgáld, hogy az egyezik-e a Bibliával.

Ezután, meg kell kérdezd magadtól, hogy ha kivitelezed a gondolatot, krisztusivá válsz-e?

A Filippi 2,5-ben ezt írja: „Életetekben úgy gondolkodjatok és cselekedjetek, mint Krisztus Jézus.” (NCV fordítás). Isten célja, hogy minél inkább hasonlítsunk Krisztusra, így sosem fog olyan ötletet adni, ami ennek a célnak az ellentéte lenne.

A Jakab 3,17-ben leírtak egy hasznos lista, mely segít meglátni, hogy valami Istentől való-e vagy sem, amikor a krisztusi jellemvonásokról van szó: „A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.”

Hogyha az ötleted vagy megérzésed tisztátalan, akkor az biztos nem Istentől származik. Ez elég egyszerűen hangzik, de el sem hiszitek, milyen sok emberrel találkoztam, akik arra próbálták meggyőzni magukat, hogy egy tisztátalan gondolat mégiscsak Istentől származik.

Békeszerető az ötleted? Isten olyan gondolatokat ad, melyek a harmóniát, és nem a konfliktust fogják kiváltani.

Méltányos az ötleted? Amikor Isten ad egy ötletet, Őt az is foglalkoztatja, hogy milyen hatással lesz az másokra. Ő sosem fog olyan gondolatokat adni, melyek felborítják mások életét.

Engedékenységre vall ez az ötlet? Nem gyakran használjuk ezt a szót, de egyszerűen alázatot, taníthatóságot, és nem arroganciát jelent. Hogyha tényleg Istentől származik a gondolatod, akkor bátran megoszthatod másokkal, és meghallgathatod visszajelzésüket.

Irgalmasságról vall a megérzésed? Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik azt vallják, hogy Istentől hallottak egy gondolatot, mégis ők a legítélkezőbb, elítélő és negatív emberek. Ők biztos nem Istentől hallottak, hanem saját előítéleteik és haragjuk vezette. Hogyha tényleg Istentől hallasz, irgalmassággal telsz meg.

Részrehajlás nélküli és őszinte az ötleted? Az Istentől jövő gondolatok nem fognak manipulálni vagy irányítani másokat.

Hogyha ez a hét krisztusi tulajdonság alapján vizsgáljuk meg megérzéseinket, megtudhatjuk, hogy az Istentől származik-e és egyre inkább krisztusivá formál-e vagy nem.

Beszéljetek róla

  • Hogyan mutathatod Isten felé, hogy egyre inkább krisztusivá szeretnél válni?
  • Milyen ötletet vagy megérzést tulajdonítasz Istentől jövőnek? Megállja a helyét a fenti hét krisztusi jellemvonás fényében?
  • Hogyan változik meg egy ötlethez való viszonyulásod, ha arra gondolsz, hogy miként fog másokat érinteni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.11)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása