Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten soha nem enged el

2015. április 05. 03:00 - sema22

"Mindannyian Isten családjába tartozunk. ... És Isten fenntartja nektek a megfizethetetlen örök életet, mely a Mennyországban van... És Isten az ő mindenható hatalmával biztosít benneteket arról, hogy oda is fogtok érni, hogy megkapjátok, mert bíztok benne. "(1Péter 1:3b-5a TLB) 

 d2f866559f5c9089685d44cd38c011c3.jpg

Örökkévalóságra teremtettél! Egy nap a szíved megszűnik dobbanni, és így véget ér a testi életed, te viszont nem.

Isten a saját képmására alkotott, és örökkévalóságra teremtett. 

De van egy választóvonal: ha Istennel szeretnéd tölteni az örökkévalóságot, akkor a földi életedben kapcsolatot kell építened vele. Ha ezt megteszed, biztos lehetsz benne, hogy az örök életet is Vele töltheted.

Ha te is olyan vagy, mint mi valamennyien, akkor biztos azon gondolkozol, hogy miként lehet bizonyosságod az Istennel való kapcsolatodat illetően. Mi van, ha a halálod előtt elszúrod?

Minden a kegyelemről szól! Nem tehetsz semmit, hogy a Mennybe juttasd magad, nem tudod kiérdemelni, és nem is tudod garantálni magadnak. Egyedül Isten biztosíthat arról, hogy odakerülsz.

A  Biblia ezt mondja: "Mindannyian Isten családjába tartozunk. ... És Isten fenntartja nektek a megfizethetetlen örök életet, mely a Mennyországban van... És Isten az ő mindenható hatalmával biztosít benneteket arról, hogy oda is fogtok érni, hogy megkapjátok, mert bíztok benne." (1Péter 1:3b-5a TLB)

Amikor a gyerekek kicsik voltak, elmentünk a Grand Canyonhoz. Több kilométert gyalogoltunk lefelé egy ösvényen, a gyerekek pedig meg voltak rémülve, és kezüket a kezembe tették. Még fontosabb azonban, hogy én is az ő kezükbe tettem a kezemet, és nem akartam, hogy leessenek. Félúton már felbátorodtak, fészkelődtek és megpróbáltak egyedül lejutni. De én nem engedtem el őket.

És Isten sem fog elengedni, sem elhagyni téged!

Beszéljetek róla:

  • Ha örök életre lettél teremtve, akkor mit gondolsz, mennyire vagy fontos Istennek? 
  • Annak a felismerése, hogy nem tudsz olyat tenni amivel megérdemelheted, vagy elveszítheted a megváltásodat több, vagy kevesebb biztonságérzetet ad?
  • Ha hívő vagy, milyen érzést okoz az a felismerés, hogy Isten soha nem fogja hagyni, hogy elvessz?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.03.29)

Szólj hozzá!

Ez a te döntésed

2015. április 04. 03:00 - Lilla:)

"Az Úr azt mondja, hogy ő elfogad és felment minket, - kijelenti rólunk: nem bűnös - ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi bűneinket. Mindannyian ugyanúgy megmenekülhetünk, ha Jézushoz jövünk, nem számít kik vagyunk, vagy, hogy milyenek voltunk." (Róma 3:22, TLB fordítás)


Több mint 7000 ígéret van a Bibliában Istentől. Ezek olyanok mint az utalványok, amik arra várnak, hogy beváltsd őket. Minden ígéret feltétellel jár együtt.

A Biblia leghíresebb ígérete a János 3:16-ban van leírva. Jézus azt mondja nekünk, hogy "Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örökké éljen." (NKJV fordítás) Isten azt ígéri, hogy nem fogunk elveszni, ha hiszünk Őbenne.

A megváltás, - Isten ingyenes ajándéka - mindenki számára elérhető. Nem számít, hogy mi a vallásod vagy kulturális háttered. Jézus meghalt érted.

Hogy kaphatjuk meg ezt az ingyenes ajándékot?

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Az Úr azt mondja, hogy ő elfogad és felment minket, - kijelenti rólunk: nem bűnös - ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi bűneinket. Mindannyian ugyanúgy megmenekülhetünk, ha Jézushoz jövünk, nem számít kik vagyunk, vagy, hogy milyenek voltunk." (Róma 3:22, TLB fordítás)

Igaz, hogy akárki hihet Jézusban, de az egyedüli módja annak, hogy valaki a Mennybe jusson az, ha Jézus Krisztusba helyezi minden bizalmát. Nem bízhatsz Jézusban, ha nem ismered őt. Hiszek Marxban, Sztálinban és Hruscsovban, de nem vagyok kommunista. A Jézusban való hit ettől különbözik. Ismerem Őt és bízom benne.

Ez a különbség a fejed és a szíved között. Ismerek sok híres embert. Ismerem Bill Gates-t. Beszéltünk ugyanazon a színpadon. Voltunk együtt partikon. Egy kanapén ülve magyaráztam el neki a BÉKE Tervet. Ismerem Bill Gates-t, de nem ismerem igazán. Nem egy közeli, személyes barátom. Nem tudom, hogy őt mi motiválja.

A feleségemet azonban ismerem. Közel 40 éve vagyunk házasunk. Ismerem őt kívül-belül. Tudom, hogy mi motiválja őt.

Ilyen az is, ha Istent ismered. Valódi, élő kapcsolatod van vele. Ilyen az Istenben való bizalom. 

Ismered Istent így? Van arra lehetőség, hogy megismerhesd ilyen módon.

Tanulj többet arról, hogy hogyan ismerheted meg Istent személyesen a rickwarren.org/know-god weboldalam segítségével. Kérlek, értesíts, ha eldöntötted, hogy követed Jézust. Szeretnék veled együtt ünnepelni! Írj nekem a rick@rickwarren.org címre.

Beszéljetek róla

  • Isten ingyenes ajándéka, a megváltás, elérhető bárki számára. Erre hogyan válaszolsz?
  • Hogyan nézhet az ki, ha tudsz Istenről, de mégsem ismered igazán?
  • Kivel tudnád megosztani Isten ingyenes ajándékát, a megváltást, ezen a héten?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03. 28.)

Szólj hozzá!

Isten legnagyszerűbb ajándéka

2015. április 03. 03:00 - *Agota*

"Gazdag nagylelkűségében kibékíti őket önmagával. Pusztán ajándékul. Kiszedett minket a bajból és helyreállított, olyanná tett, amilyenné mindig is akart. Mindezt Jézus Krisztuson keresztül tette meg. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa azt a bűntől." (Róma 3:24-25, MSG fordítás)

station_12.jpg

A legnagyszerűbb ajándékot, melyet valaha neked ajándékoztak, nem egy üzletben vásárolták. Nem pénzzel fizettek érte. Még csak nem is volt becsomagolva.

Mégis, annak, aki adta, mindenébe került.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy mindenidők legnagyobb ajándékát adja nekünk. Azért jött a földre, hogy meghaljon és Istennel kibékítsen. Róma 3:24-25-ben azt olvassuk, hogy "Gazdag nagylelkűségében kibékíti őket önmagával. Pusztán ajándékul. Kiszedett minket a bajból és helyreállított, olyanná tett, amilyenné mindig is akart. Mindezt Jézus Krisztuson keresztül tette meg. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa azt a bűntől." (MSG fordítás)

Miért kellett Jézusnak meghalnia? Kezdjük az elejétől.

  • Senki sem tökéletes. Senkivel sem találkoztam még, aki tökéletesnek gondolta volna magát. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak, még kevésbé Isten elvárásainak. Te sem. Mindannyian elszúrtuk. A Biblia úgy fogalmaz, hogy "Mindannyian vétkeztünk és híjával vagyunk Isten dicsőségének." (Róm 3:23, CEV fordítás)

  • Isten igazságos. Isten korrekt akar lenni. Amikor valaki megszegi a törvényt, meg kell, hogy bűnhődjön érte. Amikor megszeged az emberek törvényét, az emberek által kiszabott büntetéssel fizetsz. Amikor pedig Isten törvényeit szeged meg, az Isten által kiszabott büntetéssel fizetsz. A Bibliában azt olvassuk, hogy "A bűn zsoldja a halál." (Róma 6:23, NIV fordítás).

  • Jézus kifizette a bűneink árát. A Szentírás azt mondja, hogy "Isten a bűntelen Jézust vette és ráöntötte a mi bűneinket. Ez követően ránk árasztotta az Úr jóságát." (2 Korinthus 5:21, TLB fordítás). Jézus elvette az én bűneimet és a te bűneidet és a világ összes bűnét. Ez a Jó Hír, az Evangélium. Jézus kifizette az árat, melyet te sosem tudtál volna megfizetni.

  • Fogadd el Isten ingyenes ajándékát! Isten a megváltás ingyenes ajándékát akkor adta nekünk, amikor Jézus magára vette a mi bűneinket. Ez egy olyan ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt írja, hogy "Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek, mindazokat, akik hisznek az Ő nevében..." (János 1:12, NIV fordítás)


Elfogadod Isten ingyenes megváltó ajándékát? Egy dolog megérteni a Jézussal való kapcsolat alapjait, egy más dolog elfogadni ezt az ajándékot.

Imádkozom azért, hogy még ma meghozd ezt a mindenek feletti döntést.

Beszéljetek róla

  • A megváltásodon kívül, mi a legemlékezetesebb ajándék, amit valaha is kaptál?
  • Miért nehéz elfogadni egy ingyenes, különleges ajándékot?
  • Kit tudnál meghívni a húsvéti istentiszteletre?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.27.)

Szólj hozzá!

Erősen állni Isten hatalmas szeretetében

2015. április 02. 03:00 - mintyovanviki

Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1 János 4:9-10)

Eternal-Realities-Standing-Strong-On-Gods-Extravagant-Love

Az életben minden folyamatosan változik – kapcsolatok, munka, hírnév. Az egyik pillanatban hős vagy, a következő pillanatban egy senki vagy. Egyetlen egy dolog van az egész világon, amely sosem változik: Isten szeretete.

Ha tudod, hogy Isten még mindig szeret téged, nem számít bármi is történjen – ha hibázol, elesel vagy bűnbe esel. Isten szeretete szikla szilárd alapot ad az életednek.

Figyeld meg azt a kis szót, hogy „úgy”, amely a „szerette” szó előtt áll a Biblia leghíresebb versében – a János 3:16-ban. Ez a vers azt mondja, hogy „Isten úgy szerette a világot…”.

Isten egy semmihez sem hasonlítható nagy szeretettel szeret téged, amelyet senki nem vehet el tőled. Ez értelmen felüli. Szeret téged a jó napjaidon és a rossz napjaidon. Szeret, ha esik az eső és ha süt a nap.

Isten azt mondja, hogy nem csak azt akarja, hogy az értelmeddel megértsd ezt a hatalmas szeretetet. Azt szeretné, hogy érzelmileg is felfogd. A szeretet Isten természete. Isten alkotta az univerzumot – és mindent, ami benne van - azért, hogy szerethesse azt, semmi egyéb okból. És Isten megalkotott téged is, hogy szerethessen téged is.

Valójában Jézusban mutatta meg Isten nekünk mit jelent a valódi szeretet – az Ő szeretete így néz ki: Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk Őáltala. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért." (1 János 4:9-10)

Sok ember mondja, hogy szeret téged. Isten megmutatta, hogy mennyire szeret téged. Ő annyira szeret téged, hogy az már fájdalmat okozott neki. Feláldozta a Fiát. Amikor Jézus meghalt érted, azt mondta, hogy annyira szeret téged, hogy inkább meghal, minthogy nélküled éljen.

A Biblia azt mondja, hogy így néz ki az igazi szeretet - az a fajta szeretet, melyre építheted az egész életedet. Az igaz szeretet áldozatot hoz. Az igaz szeretet a végsőkig kitart. Az igazi szeretet mindent belead. 

Ez az a fajta szeretet, melyet csakis Isten tud neked adni. Ő tárt karokkal vár téged is, hogy megmutathassa neked.

Beszéljetek róla

  • Milyen érzéseket kelt benned, mikor azt olvasod, hogy „Isten semmihez sem hasonlítható nagy szeretettel szeret téged, olyan szeretettel, melyet senki sem vehet el tőled”?
  • Mikor szoktál kételkedni Isten szeretetében?
  • Mit mond neked Isten Jézusban bemutatott önfeláldozó szeretete azzal kapcsolatban, hogy hogyan szeress másokat?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.26.)

Szólj hozzá!

Térj vissza az alapokhoz!

2015. április 01. 03:00 - magyarosijulia

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16, Károli Gáspár fordítás).

eternal-realities-get-back-to-the-basics.jpg

Isten nem akarja, hogy kételkedj az üdvösségedben. Nem szeretné, ha aggódnál, félnél emiatt. Nem szeretné, hogy azon töprengj, hogy vajon a Mennyországba kerülsz vagy sem.

Isten azt akarja, hogy megbizonyosodj ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, vissza kell menned az alapokhoz. Minden kitűnő edző az alapokra koncentrált. Sosem feltételezték, hogy játékosaik ismerték az alapokat. John Wooden mindig azzal kezdte az edző táborokat, hogy megtanította játékosoknak, hogy hogyan húzzák fel helyesen a zoknijukat. Vince Lombardi azzal a híressé vált kijelentésével kezdett minden edző tábort, hogy: Ez egy futball-labda!

Az alapok számítanak! Ha Jézussal kapcsolatosan is visszatérnénk az alapokhoz, akkor ezt János 3:16-ban leírtakon keresztül tennénk: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Károli Gáspár fordítás).

Az egész Bibliát össze lehet foglalni ezzel az egy igeverssel. Ez az örömhír egy versben.

Valójában, a vers egész felépítése az evangéliumra mutat. Az angol fordítás összesen 25 szóból áll. A középső, 13-ik szó a "Fiú". Ez Jézus. Az előtte levő 12 szó Istenről szól - "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött...". Az utolsó 12 szó pedig rólad és rólam szól: "...hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ez egy evangéliumi kép. A Biblia azt mondta, hogy Isten van az egyik oldalon, az emberiség a másikon, Jézus Krisztus pedig azért jött a világra, hogy e kettőt összekösse. Ő a híd a zavaros vizek felett. Ő a közbenjáró Isten és ember között. Jézus azért jött, hogy összekössön minket Istennel.

Ez az evangélium alapja. Ez a legfontosabb üzenet a világ történetében. Isten elküldte az Ő Fiát, hogy áthidalja a közte és a világ között tátongó űrt.

Beszéljetek róla

  • Attól függetlenül, hogy követed-e jelenleg Jézust, vagy sem, az életed milyen időszakában vagy hajlamosabb kételkedni Isten téged megmentő hatalmában?
  • Miért ilyen nagy hír az evangélium?
  • Szerinted mit találnak az emberek nehezebbnek: hogy belássák, hogy nem tudják önmagukat megszabadítani, hogy felismerjék Isten tökéletességét, vagy, hogy tudatosítsák, hogy Jézus a híd Isten és az emberiség között?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.25.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása