Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amit a hit tesz az álmaiddal

2016. január 04. 03:00 - Babacson

"Dicsőség Istennek, aki bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többet megtehet, mint amit valaha kérni vagy akár álmodni merünk - messze a leghőbb imáink, vágyaink, gondolataink és reményeink felett." (Efézus 3:20 TLB fordítás)

A hit valóra váltja az Istentől kapott álmokat. Amíg valaki el nem kezd álmodni, nem történik semmi.

Biblia tele van olyan emberekkel, akik álmot kaptak Istentől. Ábrahám arról álmodott, hogy hatalmas nemzet atyja lesz. Mózes arról, hogy felszabadítja Isten népét. József arról, hogy megment egy nemzetet és a saját családját is. Az Igében sorra találkozunk ihletett álmodókkal, mint például Dániel, Pál vagy akár Dávid.

Az Efézus 3:20 azt mondja: "Dicsőség Istennek, aki bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többet megtehet, mint amit valaha kérni vagy akár álmodni merünk - messze a leghőbb imáink, vágyaink, gondolataink és reményeink felett." (Efézus 3:20 TLB fordítás)

Nos, ha van a Bibliában "biankó" vers, akkor ez az. Isten sokkal többet képes megtenni, mint amennyit kérni merünk tőle. Miért félsz hát kérni tőle? Annál is sokkal többet tehet, mint amit egyáltalán képesek vagyunk megálmodni.

Nem tudom, te hogy vagy vele, én nagy álmodozó vagyok. Sokszor álmodtam nagyot eddigi életem során. Isten azt mondja: "Warren, gondolj a legnagyszerűbb dologra, amiről csak álmodhatsz, a legnagyobb dologra, amit szerinted megtehetek veled. Tudod mit? Azt is felülmúlom."

Ha lennének könnyek a mennyben, azért lennének, mert odaérkezésünkkor rájönnénk, hogy ha egy egész picit jobban hittünk volna Istenben, mennyivel nagyobb dolgokat tehettünk volna meg. Számomra az maga lenne a pokol! Pokol lenne számomra szembesülni azzal, hogy mennyi mindent érhettem volna el, és mivé válhattam volna férjként, apaként és pásztorként, ha egy kicsit jobban hittem volna az Úrban.

De a mennyben nincsenek könnyek, és Isten mindent megad neked, amire szükséged van, hogy tervét beteljesítsd. Arra hívlak, hogy álmodj nagyot a kapcsolataiddal, a házasságoddal, a családoddal, a karriereddel kapcsolatban. A hited képes ezeket az álmokat valóra váltani, mert Isten sokkal többet tehet, mint amit mi kérni vagy álmodni merünk.

Beszéljetek róla:

  • Honnan tudhatod, hogy álmaid Istentől vannak-e?
  • A gyakorlatban mit jelent a hitünket alkalmazni az álmainkkal kapcsolatban?
  • Miért nem válik minden álmunk valóra?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.28)

Szólj hozzá!
Címkék: álom hit bizalom terv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása