Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Növekedj, vess és járj hitben

2016. január 06. 03:00 - DóriUtazik

„Gyökerezzetek meg mélyen őbenne, engedjétek, hogy életetek épüljön Rá. Akkor hitetek megerősödik abban az igazságban, amire tanítottak benneteket, és hálaadásotok túlcsordul majd.” (Pál levele a Kolosséiakhoz 2:7, NLT, második kiadás)

Isten azt akarja, hogy minél nagyon figyelj a növekedésre, vetésre és a hitben járásra.

Először is, Isten azt akarja, hogy növekedj a hitedben. Nem akarja, hogy egy szellemi kisbaba légy! A Biblia azt írja a Kolossé 2:7-ben:

„Gyökerezzetek meg mélyen őbenne, engedjétek, hogy életetek épüljön Rá. Akkor hitetek megerősödik abban az igazságban, amire tanítottak benneteket, és hálaadásotok túlcsordul majd.”

Isten azt is akarja, hogy hitben vessél. Azt akarja, hogy tanulj meg nagylelkű lenni, mert nem lehetsz olyan, mint Krisztus, amíg nem válsz nagylelkűvé. A Biblia így szól, „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.” (2Kor. 9:6)

Ez a vetés és aratás törvénye, és ez az élet minden területére igaz. Ha kritizálást vetsz, kritizálást aratsz. Ha szeretetet vetsz, szeretetet aratsz. Ha kedvességet vetsz, kedvességet aratsz. Mindig többet aratsz majd, mint amennyit korábban vetettél. Amikor egy kukoricamagot elvetsz a földbe, nem egy szem kukoricát kapsz majd vissza, hanem egy egész kukoricaszárat. Mindig többet kapsz vissza abból, – legyen az pozitív, vagy negatív - amit az életeddel közvetítesz.

Aztán Isten azt is szeretné, hogy hitben járj.

A Zsidókhoz írt levél 11:8 ezt mondja: „Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívta Isten, hogy induljon el arra a helyre, amelyet Isten megígért neki. Elhagyta hazáját, nem tudva, hova kell mennie.” (NCV fordítás)

Te megtennéd ezt? Ábrahám már idős volt. Nyugdíjas korú volt, készült, hogy végre befejezze a munkát, és megpihenjen, amikor Isten így szólt hozzá: ,,Nem. Porold le magad, és készülj fel életed legnagyobb utazására.” Amikor hitben élsz, gyakran megesik, hogy valahová el kell menned, gyakran olyan helyekre, ahová sosem terveztél menni.

Miért olyan fontos, hogy fejlődj a hitedben?

Mert minden, amit Isten cselekszik az életedben, azt az ő kegyelme által, a te hiteden keresztül teszi:

„Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt..." (Zsidókhoz írt levél, 11:6a)

„Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29b)

„Mert mindaz, ami nem hitből van, bűn.” (Róma 14:23b)

 

    Beszéljetek róla:

  • Hogyan növekedtél a hitedben az elmúlt hat hónapban?
  • Mit mondanának a hozzád közel állók, mit vetsz most az életedben?
  • Történt már veled, hogy Isten megkért, hogy hitben menj el valahová, te azonban nem engedelmeskedtél neki? Milyen hatásai voltak számodra az engedetlenségednek?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.30)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása