Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindenre igényt tart, ami a tiéd

2016. január 08. 03:00 - hofgartekesnoemi

„Honnan vegyünk annyi kenyeret, hogy mindannyian ehessenek?” Csak próbára akarta tenni, mert ő maga jól tudta, mire készül." (Jn. 6:5b-6)

Emlékszel arra a történetre, amikor Jézus 5000 embert vendégelt meg öt kenyérből és két halból? Döbbenetesnek találom, hogy 5000 emberből mindössze egy ember hozott magával ebédet. Úgy gondolom, sokan rejtegettek ott egy-egy piknik kosarat, csak nem akarták megosztani senkivel. Egyetlen kisfiú azonban felajánlotta a kenyeret és a halat, amit ebédként csomagolt magának. Odaadta Jézusnak azt a keveset, amije volt, és Isten ezt felhasználta nem csak arra, hogy jóllakasson vele 5000 embert, hanem azt is megmutatta, hogy mennyire gondoskodó és hatalmas Isten ő. 

Istennél minden azzal kezdődik, amid van. Lehetséges, hogy nincs sok időd. A pénzügyeid talán nem állnak túl jól. Esetleg azt gondolod, nem vagy elég tehetséges. 

Odaadhatsz azonban neki mindent, amivel rendelkezel az életedben. Add neki a szívedet. Add neki a hírnevedet. Add neki a múltad, a jelened, a jövőd. Talán nem sok, de neki adhatod az öt kenyered és két halad.

János evangéliuma 5:5-6-ban Jézus azt kérdezi: „Honnan vegyünk annyi kenyeret, hogy mindannyian ehessenek?” Csak próbára akarta tenni, mert ő maga jól tudta, mire készül."

Jézusnak nem kellett sokat töprengenie azon, hogyan fog ellátni 5000 embert. Már régen tudta, mit fog tenni. Látta, hogy mire van szükség, mielőtt bárki észrevette volna. Volt egy terve is erre vonatkozóan.

Meg kell ma értened ezt az igazságot: Istennek már azelőtt van válasza, mielőtt te egyáltalán tudomást szerzel a problémáról. Ő nem rágódik az életed megoldatlan kérdései fölött. Sokkal előtted látja a gondjaidat, tudja, hogy jönni fognak, és már van rá megoldása. Isten tudja a megoldást már azelőtt, hogy te észrevennéd, van egy problémád. 

Miért aggódsz hát? Csak ismerd el, hogy van egy megoldatlan ügyed, és adj neki mindent, amid van.

Beszéljetek róla

  • Ha egy megoldatlan problémával találkozol, elsőként Isten ígéreteire vagy a saját erőforrásaidra támaszkodsz? Miért?
  • Mit jelent Istennek adni valamit? 
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy átadjuk neki, amink van, mielőtt csodát tesz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.01.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása