Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldog akarsz lenni? Élvezd Isten kegyelmét!

2016. február 04. 03:00 - FodorImi

„Többé nem számítok arra, hogy a törvénynek való engedelmességem miatt válok igazzá;
inkább úgy válok igazzá, hogy hiszek Krisztusban. Isten minket a hitünk alapján tesz igazzá önmaga számára.”
(Filippi 3:9 – NLT fordítás)

Nem tudod kiérdemelni Isten elfogadását. Nem tudod kiérdemelni a szeretetét és az elismerését sem. Isten a szeretet, és Ő feltétel nélkül szeret téged. Ha boldog akarsz lenni, Isten kegyelmét kell élvezned és abban kell megnyugodnod minden nap.

A Filippi 3:3 ezt mondja: „Mi keresztények annak örülünk és azt élvezzük nagyon, amit Krisztus Jézus tett értünk, és felismerjük, hogy képtelenek vagyunk megmenteni magunkat.” (LB fordítás)

Az egyik dolog, ami elrabolja a boldogságod, a törvényeskedés, a törvény betűjéhez való túlzott ragaszkodás. A törvényeskedés az, amikor be akarod bizonyítani, hogy szereted Istent. A törvényeskedés abban bízik, amit az ember tesz Istenért, ahelyett hogy abban bízna, amit Jézus tett az emberért. Amikor törvényeskedünk, azt gondoljuk, hogy törvényeket, szabályokat, utasításokat és korlátozásokat kell betartani ahhoz, hogy méltók legyünk valamire.

Honnan tudod, hogy mikor vagy törvényeskedő? Akkor, amikor ítélkező vagy más emberek felé. Honnan tudod, mikor élsz kegyelemből? Akkor, amikor könyörületes vagy mások felé. Azok, akik Isten kegyelmére és irgalmára hagyatkozva élnek, gyakran könnyebben megbocsátanak, mert felismerik, hogy Isten is folyamatosan megbocsát nekik.

A törvényeskedés elszívja az örömöt, szárazzá teszi az életed. És örömtelenné, szárazzá teszi a gyülekezetet is. Voltál már törvényeskedő gyülekezetben? Egy ilyen gyülekezet nem boldog, és hiányzik belőle az öröm. Mindenki csak kötelességből vagy bűntudatból van ott.

Az egyik legfelszabadítóbb érzés a világon az, amikor végre felismered, hogy semmit nem kell tenned azért, hogy Isten jobban szeressen. Ez a kulcs a boldogsághoz. Minden nap emlékeztesd magad Isten kegyelmére, élvezd és pihenj meg benne.

„Többé nem számítok arra, hogy a törvénynek való engedelmességem miatt válok igazzá;
inkább úgy válok igazzá, hogy hiszek Krisztusban. Isten minket a hitünk alapján tesz igazzá önmaga számára.” (Filippi 3:9 – NLT fordítás)

Beszéljetek róla

  • Még ha Isten kegyelmében bízol is, a törvényeskedésnek milyen kis csapdái vannak jelen a mindennapi életedben?
  • Hogyan tudsz "annak örülni és azt élvezni nagyon, amit Krisztus Jézus tett" érted?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2016.01.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása