Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldog szeretnél lenni? Add át az életed!

2016. február 13. 03:00 - Molyhoslepke

„Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd az életed, el fogod veszíteni. Csak azok tudják meg, mit jelent igazán élni, akik értem és a Jó Hírért feláldozzák az életüket." (Márk 8:35, LB fordítás)

Isten úgy alkotta meg a világot, hogy a boldogság nem az anyagi helyzettől vagy a fizetéstől függ, nem a szexualitásból vagy a sikerből ered.

A boldogság a szolgálatból fakad. Isten úgy alkotott meg téged, hogy akkor lehetsz igazán boldog, ha átadod magad a szolgálatra. Azt kérded, miért? Azért, mert azt szeretné, hogy hozzá hasonlóvá válj. Az egész a szeretetről szól.

„Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd az életed, el fogod veszíteni. Csak azok tudják meg, mit jelent igazán élni, akik értem és a Jó Hírért feláldozzák az életüket." (Márk 8:35, LB fordítás)

Minden egyes nap gyakorolnod kell magad a nagylelkűségben és a szolgálatban, hogy igazán boldog lehess.

A Máté 20:28 azt mondja: „Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért." (EFO)

Jézus azért jött, hogy szolgáljon minket és adjon nekünk. Ez a két dolog jelenti Jézus valódi követését. Ez a két cselekedet boldogabbá tesz, mint bármi más a világon. Ha nem adsz, ha nem szolgálsz, nem vagy Jézus követője. Ennyire egyszerű.

Isten ugyanakkor úgy alkotta meg a világot, hogy minél többet adsz magadból, és minél többet szolgálsz, annál többet kapsz az Úrtól, és annál boldogabb és áldottabb leszel.

Pál ezt írja a Filippi 2,17-18-ban: „A hitetek késztetni fog titeket, hogy felajánljátok életeteket Isten szolgálatára. Ha a saját véremet kell felajánljam áldozatul értetek, akkor is örvendezni fogok. Örvendjetek ti is velem!" (NCV fordítás)

A hited arra fog késztetni, hogy felajánld magad Isten és embertársaid szolgálatára. Az élethosszig tartó boldogság kulcsa ez a kettő: a szolgálat és önmagad felajánlása – azaz, hogy nagylelkűen odaadd életed az Evangélium nevében.

 Beszéljetek róla:

  • Téged mi tesz igazán boldoggá?
  • Mondj egy példát arra, amikor a nagylelkűség, vagy a szolgálat töltött el örömmel!
  • Időd mekkora részét fordítod szolgálatra? Ma hogyan szolgálhatnál másokat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása