Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A stressz kezelése a fejben dől el

2016. február 16. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)

let_god_1920x495.jpg

A stresszel vívott küzdelem a füleid között zajlik. A harc az elmédben folyik. A gondolataidban. Az, hogy mivel töltöd meg az elméd meghatározza azt, hogy mennyire stresszes az életed.

Ha békét akarsz a gondolataidban, el kell kezdened kontrollálni, hogy mit engedsz a gondolataidba. Amit az elmédbe beengedsz, az fog az életedből kijönni.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)

Ha kevesebb stresszt szeretnél, változtatnod kell a gondolataidon, és uralkodnod kell azokon a dolgokon, amelyeket a közelükbe engedsz. Ebben az igében a Biblia nyolc kérdést tár eléd, amelyen töprengened kell a gondolataidat illetően. Jó ez? Érdemes-e a dicsőítésre? Igaz? Tisztességes? Tiszta? Nemes? Megbecsülhető? 

Úgy hangzik ez, mint például a tévénézés? Nem. A televízió egyre rosszabb és rosszabb. A mai tévés hősök zombik, vámpírok, sorozatgyilkosok, drogfüggők, korrupt politikusok és perverzek. Ezt nevezed szórakozásnak? Elég van ezekből a világban anélkül, hogy te beengednéd az otthonodba. 

Ha azokon a dolgokon töprengesz, amik igazak, tisztességesek, igazságosak, tiszták, szeretetre méltóak, amik jó hírűek, ha valami nemes és dicséretes, akkor ezekkel a jelzőkkel igazából az Urat írod le. Pál a Filippi 4:8-ban arra tanít, hogy gondoljunk Istenre. 

Ézsaiás könyvében ezt olvashatjuk: "Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik." (Ézsaiás 26:3)

Minden, ami megközelíti az elméd, befolyással van arra, hogy mennyire vagy feszült és aggodalmaskodó. Ha a gondolataidat az Úrra alapozod, Ő tökéletes békében fog tartani.

Beszéljetek róla

  • Ha a kedvenc TV műsorodat aláveted ennek a nyolc kérdéses tesztnek, vajon átmenne rajta? Változtatna a teszt végeredménye bármin is?
  • Mit tehetsz azért, hogy gyakrabban terelődjenek a gondolataid az Úrra a nap folyamán? 


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása