Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálás imák ereje

2016. február 29. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Ha így tesztek, megtapasztaljátok az Úr békességét." (Filippibeliekhez írott levél 4:6-7a NLT fordítás)

A Filippibeliekhez írott levélben a Biblia legnehezebben elfogadható versét olvashatjuk."Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Ha így tesztek, megtapasztaljátok az Úr békességét." (FIlippibeliekhez írott levél 4:6-7a NLT ford.)

Nem könnyű leállni aggodalmaskodásunkkal életünk gyakran ijesztő részletei kapcsán. Isten azonban a hogyant is elénk tárja ebben az igében. "Hálaadással tárjátok fel kéréseitek Isten előtt." A hálás ima békét hoz. Az Úr azt mondja neked, hogy amint aggódni kezdenél, fordulj hozzá imában. 

A szülők megértik a hálaadó imák erejét. A legtöbb szülő ugyanis nem örül túlzottan, ha a gyermeke nem hálás, nem köszöni meg azt, amit már megkapott. Isten is így van ezzel. Azt szeretné, ha elkérnénk tőle, amire vágyunk és szükségünk van. Az Újszövetségben több, mint 20 alkalommal szólít fel arra, hogy kérjünk tőle. De azt is szeretné, ha ezt hálás szívvel tennénk. 

A Biblia arra is hív bennünket, hogy legyünk pontosak kéréseinkben és dicsőítésünkben egyaránt. A sima "kösz mindenért" helyett jobb, ha pontosan elmondjuk, miért is vagyunk hálásak. Amikor azt mondom a feleségemnek, hogy "annyira hálás vagyok neked", azt kérdezi, miért is pontosan? Szeretné hallani, mi az, amit nagyra értékelek benne, Isten is ezt teszi. Tehát ha imádkozol, mondd el, miért is vagy hálás pontosan. Ez a legfontosabb módja annak, hogy köszönetet mondj az Úrnak. 

Előre hálát adni az Úrnak a hit egyik nagy lépése: ha van ehhez bátorságunk, csodák történnek. Minél hálásabb vagy, annál nagyobb dolgokat tud véghez vinni az életedben. Ereje eszközeként használja hálaadásunkat az életünk során. 

Tehát mondd, miért vagy hálás? 

Beszéljetek róla

  • Mit gondolsz, miért olyan fontos a hála az életünkben? 
  • Ha egészen pontosan kellene megfogalmaznod, miért vagy hálás az Úrnak? Szánj időt arra, hogy Istennek is felsorold ezeket. 
  • Milyen módokon számítasz Isten áldására a jövőben? Köszönd meg őket - még mielőtt megtörténnek. 

 

* (Daily Hope by Rick Warren - 2016. Február 22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása