Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme jó ok arra, hogy ünnepelj!

2016. március 15. 03:00 - Á. Bözse

„Mert kegyelemből vagytok megváltva, hit által – ami nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – és nem cselekedetek által, hogy senki se tudjon dicsekedni.” (Efézus 2,8-9, NIV fordítás)

Nem tudod a kegyelmet kiérdemelni. Nem tudsz érte megdolgozni. Nem jár neked.

A Biblia azt tanítja: „Mert kegyelemből vagytok megváltva, hit által – ami nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – és nem cselekedetek által, hogy senki se tudjon dicsekedni.” (Efézus 2,8-9, NIV ford.)

A kegyelmet csakis hit által tudod elfogadni. Ez jó hír! És jó ok arra, hogy ünnepelj!

A Biblia tele van Isten kegyelméről szóló történetekkel. Talán az egyik legjobban ismert ezek közül a tékozló fiú története a Lukács 15-ben. Biztosan emlékszel rá, az apának két fia van, és egy nap a fiatalabb azt mondja, „Apám, elmegyek. Add oda nekem a családi örökség rám eső felét, hogy el tudjak indulni.” Aztán fogja a családi örökség felét, és elmegy egy idegen országba, ahol italra, nőkre és szórakozásra pazarolja el az életét. Pár hónap után rájön, hogy mindent elherdált, amije csak volt. Egy disznóvályúnál van, és disznókat etet. A hátán fekve elgondolkozik: „Mit csinálok én itt? Tudom, hogy elrontottam és az egész az én hibám. Az emberek, akik apámnál szolgaként dolgoznak, jobban élnek, mint én.”

Ekkor eldönti, hogy hazamegy és ezt mondja majd az apjának, „Apám, tudom, hogy elszúrtam. Beismerem. Eltékozoltam a családi örökség felét, és nem érdemlem meg, hogy a fiadnak nevezz. De fogadj a szolgádnak, és egész életemben dolgozni fogok neked, mert még a szolgáid is jobban élnek, mint ahogy én élek most.”

A Biblia azt írja, hogy az apja tele volt szeretettel és kegyelemmel a fia iránt. Amikor már messziről látta, hogy a fiú jön hazafelé, elé szaladt, egy nagy mackóöleléssel átölelte, és hatalmas ünneplést rendezett az önfejű fiának.

Így tesz Isten, amikor mi elfogadjuk az Ő kegyelmét. Az angyalok a mennyben mindig ünnepelnek, amikor egy ember elfogadja Isten kegyelmét.

Amikor befogadjuk az életünkbe ezt a kegyelmet, akkor a következő történik: a múltunk meg van bocsátva, az életünk célt és értelmet nyer, és örökkévaló otthont kapunk a mennyben.

Ez jó hír! És jó ok arra, hogy ünnepelj!

Beszéljetek róla

  • Hogyan próbáltad már meg kiérdemelni Isten kegyelmét az életed során?
  • Hogyan ünnepelted meg azt a döntésed, hogy Jézust fogod követni?
  • Sokszor a tékozló fiú történetére való reakciónkat az befolyásolja, hogy milyen a saját kapcsolatunk a szüleinkkel. Téged mennyire befolyásol a szüleiddel való kapcsolatod abban, ahogyan ezt a történetet értelmezed?

*(Daily Hope by Rick Warren — 2016.03.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása