Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kegyelem ingyen van, de nem olcsó

2016. március 16. 03:00 - hofgartekesnoemi

Sok ember kapta meg Istentől az élet ajándékát egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által. (Rómaiakhoz írt levél 5:15,  NCV fordítás)

Ha megnézed a mai postádat, lehet, hogy van benne valami ingyenes ajándék. Pedig igazából nincs ingyen. Valaki fizetett érte.

Ugyanígy van ez Isten kegyelmével is. Te teljesen és tökéletesen ingyen kapod, Jézus azonban fizetett érte. A kegyelem ingyen érhető el, de nem volt olcsó. Az ára Jézus élete volt.

Ezért van az, hogy Isten kegyelme kizárólag Jézuson keresztül érhető el. Mert ő az, aki megfizetett azért a kegyelemért, amit megkaphatunk. A Bibliában ez áll: "Mi abban hiszünk, hogy az Úr Jézus kegyelme által van a mi megváltásunk." (ApCsel 15:11, NIV ford.)

Senki más nem vállalkozott arra, hogy fizessen a bűneidért. Senki nem fizette meg annak a rengeteg áldásnak az árát, amit Isten ad számodra. Ahogy a Róma levél 5:15 mondja: "Sok ember kapta meg Istentől az élet ajándékát egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által."

Mivel egyedül Krisztuson keresztül kapod meg Isten kegyelmét, az Úr nem úgy tekint rád, ahogyan azt gondolnád. Isten Igéje azt mondja, hogy azok, akik elfogadják Isten kegyelmét, Krisztusban vannak. Ez több mint 120 alkalommal olvasható a Bibliában.

Krisztusban lenni azt jelenti, hogy amikor Isten rád néz, nem a bűneidet, a bukásaidat vagy az életed sötét foltjait látja. Ha Krisztusban vagy, akkor Isten csak Jézust látja. Te talán a sebeket, a problémákat és a káoszt látod, de Isten csak a Krisztusban lévő tökéletességet látja. 

Ez a kegyelem, és ez csak Krisztusban található meg. Bármit is teszel az életben, Isten nem fog jobban vagy kevésbé szeretni.

Isten irántad való szeretetének az alapja nem az, hogy te mit teszel. Az ő szeretetének alapja az, hogy te ki vagy Krisztusban. 

Beszéljetek róla

  • A bűneink ellenére Isten szeretete irántunk megváltoztathatatlan. Miért érzi mégis sok ember, hogy nem szereti Isten?
  • Azok közül, akiket ismersz, kinek van szüksége arra, hogy halljon Isten megváltoztathatatlan szeretetéről? Mit fogsz tenni ezért?
  • Hogyan kellene viszonyulnunk a kegyelemhez, ha arra gondolunk, hogy az Jézus életébe került?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.