Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan lehet a tied Isten kegyelme?

2016. március 17. 03:00 - FodorImi

„Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” (Róma 10:13 – NIV fordítás)

A Menny csodálatos lesz. Újra együtt leszel a szeretteiddel, akik ismerik az Urat. Meg leszel jutalmazva a hitedért. Újra végezheted azt a munkát, amit szeretsz. Megszabadulsz a fájdalomtól, depressziótól, szenvedéstől, szégyentől és bűntől.

Örülsz és ünnepelsz, és így töltöd majd az egész örökkévalóságot.

A mennyben tölteni az örökkévalóságot egy ajándék, amit nem kell kiérdemelned. Egyedül csak Isten kegyelméből juthatsz a Mennybe. Ez a legjobb ajánlat, amit bárkitől valaha is kaphatsz.

Van azonban egy kitétel. A Biblia azt mondja, „Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” (Róma 10:13 – NIV fordítás)

 Ahhoz, hogy megkapd Isten kegyelmét, kiáltanod kell érte. El kell fogadnod Isten csodálatos kegyelmét.

Ha holnap reggel az asztalodon találnál egy ajándékot és nem csomagolnád ki, nem nyitnád fel egy évig, az igazán ostoba dolog lenne. Egy ajándék nem ér semmit, hacsak el nem fogadod.

Ugyanez igaz Isten ajándékára, az örök életre is, amit Jézus Krisztus által nyerhetünk el. Nem jelent számodra semmit, amíg el nem fogadod.

Isten nagyon szeretné neked adni a kegyelem ajándékát. A Biblia azt mondja, hogy „az ÚR vágyakozik arra, hogy kegyelmes lehessen velünk.” (Ésaiás 30:18)

Isten nem haragszik rád és nem fog elutasítani. A Biblia azt mondja, hogy Isten készen áll és örömmel adja neked az ő kegyelmét és biztosítja számodra a jövőt a Mennyben.

Neked csak el kell fogadnod ezt!

Beszéljetek róla

  • Gondolj valakire az életedben, akinek hallania kellene a jó hírt, hogy Isten kegyelmet akar adni neki. Mit gondolsz, mi tartja őt vissza attól, hogy elfogadja Isten kegyelmének ajándékát?
  • Most gondolj magadra. Ha még sosem fogadtad el Isten kegyelmét, mi tart vissza?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy Isten nem csak úgy befogad mindenkit a Mennybe, függetlenül attól, hogy miben vagy kiben hisz? Miért várja tőled, hogy tegyél meg valamit, mielőtt helyet adna neked a Mennyben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása