Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme elfedi a bűntudatodat

2016. március 21. 03:00 - torokaron

 „Nincs tehát több kárhoztatás azok számára, akik Jézus Krisztushoz tartoznak. (Róma 8:1, NLT fordítás, második kiadás)

A bűntudat az emberi lét része. Mivel egyikünk sem tökéletes, ezért mindannyiunkat kísért a múltban elkövetett hibák miatti bűntudat. A bűn velejárója a bűntudat.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a kegyelem iránti igényünk legalább annyira alapvető az életünkben, mint a bűntudat létezése.

Isten nem szeretné azt, hogy bűntudattal éld az életedet. Ezért küldte Isten Jézust a keresztre, hogy meghaljon az összes bűnödért.

A Biblia azt mondja, hogy „Jézus Krisztus vére miatt vagyunk szabadok, emiatt vannak a bűneink megbocsátva. Milyen nagy az Isten kegyelme, amit ilyen bőven kiáraszt ránk!” (Efezus 1:7-8a, TEV fordítás).

Ez a keresztyénség egyik legnagyobb alapigazsága: Jézus Krisztus már minden bűnödért kifizette az árat. Neked csak el kell fogadnod ezt. Mivel Jézus meghalt értünk, szabadok vagyunk mindenféle kárhoztatás, aggodalom és a halál alól. Még ha nem is létezne az örökkévalóság, már akkor is megérné Jézus követőjévé válni, hogy megszabaduljunk a bűntudat alól.

A Róma 8:1 azt mondja, hogy „Nincs tehát több kárhoztatás azok számára, akik Jézus Krisztushoz tartoznak. (NLT fordítás, második kiadás) A „nincs kárhoztatás” azt jelenti, hogy Isten nem ítél el a rossz cselekedeteid miatt, ha hittél Krisztusban, mert Jézus felvitte magával a keresztre ezt a büntetést. Istennek nem kell elítélnie téged, mert Jézust ítélte el. Nem kell kárhoztatnia téged, mert Jézus elhordozta a kárhoztatást.

Ez azt is jelenti, hogy nincs szükséged bűntudatra. Figyeld meg azonban, hogy ez nem azt jelenti, hogy miután megtértél, többet nem követsz már el bűnt. Továbbra is fogsz vétkezni, vagy hibákat elkövetni. Továbbra is el fogsz bukni és bugyután fogsz kinézni. De Jézus már kifizette az árát ezeknek a hibáknak.

Szabad vagy a bűntudat alól!

Beszéljetek róla:

  • Milyen hatással van az életedre a bűntudat?
  • Mit gondolsz, miért érzel késztetést arra, hogy bűntudatot érezz olyan dolgok miatt, amiknek a következményeiért már Jézus megfizette az árat?
  • Hogyan kellene a bűntudat alól való szabadságnak megváltoztatnia sok keresztyén ember életét?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.14.) 

Szólj hozzá!
Címkék: bűntudat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása