Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten erejére van szükséged, hogy megváltozz!

2016. április 02. 03:00 - magyarosijulia

„Mindent megpróbáltam, de semmi sem segít. A kötelem végére értem. Senki nincs, aki tehetne valamit értem? A válasz, hála Istennek, hogy Jézus Krisztus tud, és tesz is." (Róma 7:24-25, MSG fordítás)

2.jpg

Mindenkinek vannak olyan területek az életében, amiket megváltoztatnánk, ha tudnánk. Újra és újra megpróbáltuk már megjobbítani az életünket a saját erőnkből.

És elbuktunk – csúfosan és nyomorultan!

Miért? Mert nem tudjuk megváltoztatni magunkat. Ha meg tudnánk, megtennénk. De nem tudjuk, ezért nem fogjuk.

Az akaraterő nem működik. Legfeljebb 6 hónapig működhet. De limitált az akaraterőnk. Elég hamar kifogyunk belőle és feladjuk. Lemondunk a diétáról és visszatérünk a rossz szokásainkhoz. Visszatérünk a rossz kapcsolatokhoz, és ugyanazokat a mintákat követjük, mint korábban. Többre van szükségünk az akaraterőnél, ahhoz, hogy valóban megváltozzon az életünk.

Szükségünk van Isten erejére.

Pál megértette ezt, és azt írja, hogy: „Mindent megpróbáltam, de semmi sem segít. A kötelem végére értem. Senki nincs, aki tehetne valamit értem? A válasz, hála Istennek, hogy Jézus Krisztus tud, és tesz is." (Róma 7:24-25, MSG fordítás).

Add fel tehát, hogy saját magadat próbálod megváltoztatni! Nincs szükséged egy újabb tanfolyamra, egy új kapcsolatra, egy önsegítő könyvre vagy még több pénzre!

Jézusra van szükséged!

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon próbáltad megváltoztatni az életedet és nem működött?
  • Miért nem hatékony az akaraterő az életünk megváltoztatásához?
  • Hogyan kaphatod meg Isten erejét?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása