Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Valósítsd meg álmaid!

2016. április 08. 03:00 - csmsdvd

"Mert mindenki felelős a maga viselkedéséért" (Gal 6:5 - NLT fordítás)

get-one-week-down-get-one-big-step-up-ladder.jpg

Az emberek három módon viszonyulnak a vágyálmaikhoz: Vádolnak, mentséget keresnek vagy döntést hoznak.

A vádlók élete abból áll, hogy másokat hibáztatnak, amiért nem valósult meg vágyálmuk. A mentséget keresők megindokolják, miért nem élik meg álmaikat.

A döntéshozó mindent megtesz, hogy megvalósítsa álmait.

A Biblia szerint Isten a saját képmására teremtett téged. A döntés képessége egyik alapvető jellemzőnk, ami megkülönböztet bennünket az állatoktól. Isten egyik legnagyobb ajándéka az emberiségnek. Mivel azonban  a szabad akarat azt is jelenti, hogy a rosszat is választhatjuk, ezért egyben a legnagyobb csapdánk is.

Aki döntést hoz az felelősséget is vállal a döntéseiért és élete alakulásáért. Ők nem vádolnak másokat, és nem mentik ki magunkat. A Biblia a Gal 6:5 szerint az mondja "Mert mindenki felelős a maga viselkedéséért."

Ahelyett, hogy azért panaszkodnál, hogy nem valósítod meg álmaid, vállald a felelősséget azért amit nem értél el. A jó és rossz választásának sokkal nagyobb hatása van vágyaid megélésében, mint bármilyen másik tényezőnek.

Találkoztam olyan emberekkel, akiknek semmi különleges nem adatott és többet értek el mint amire vágytak. Találkoztam olyan emberekkel is, akik mindent tálcán kaptak és elpazarolták életük.

Nem tudod befolyásolni a körülményeid. Ellenben tudod befolyásolni azt, ahogyan reagálsz a körülményekre.

A Péld 22:13 szerint "A lusta ember tele van kifogásokkal". Ne legyél ez az ember. Ne keress mentséget amiért nem valósítod meg vágyálmaid!

Válassz még ma és cselekedj meg valamit abból a vágyálomból, amit Isten rendelt neked.

Beszéljetek róla:

  • Kísértést érzel, hogy kifogásokat találj és másokat vádolj a meg nem valósított álmaidért? Miért?
  • Honnan tudod, hogy egy vágyálom Istentől való?
  • Milyen olyan lépést tehetsz még ma, hogy közelebb kerülj a hosszú távú vágyálmodhoz?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása