Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt győztes döntés

2016. április 26. 03:00 - hofgartekesnoemi

“Ezért ha valaki Krisztushoz csatlakozott, új teremtés az: a régi elmúlt, és új jött létre.” (2Korinthus 5:17, TEV fordítás)

 Tegnap megnéztük, hogy végső soron a személyiséged alapját a döntéseid adják. Most vegyünk sorra öt olyan győztes döntést, amelyek segíthetnek abban, hogy életed a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakulhasson. 

  1. Dönthetsz úgy, hogy egészségesebb leszel. Ahelyett, hogy azon siránkozol, hogy a tested nem igazán olyan, mint egy olimpikoné, találd meg a módját annak, hogy tudsz energikusabb és fittebb lenni, hogy csökkentheted a stresszt az életedben és hogyan tudnál többet aludni. "Kezed alkotott és formált engem; tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!” (Zsoltárok 119:73). Ha tudsz javítani az életedben azokon a tényezőkön, amikre befolyással lehetsz, akkor csökkented a hatását azoknak a tényezőknek, amiket nem tudsz befolyásolni.
  2. Dönthetsz úgy, hogy elmélyíted a kapcsolataidat. Az elutasítástól való félelem megakadályozhat, hogy kapcsolatokat alakítsunk ki. Az egyetlen módja annak, hogy megszabadulj a félelmedtől az, hogy szembenézel vele, és azt teszed, amitől félsz. Tanuld meg, hogyan lehet jobban kommunikálni másokkal, szállj ki a megromlott kapcsolatokból és kockáztass: ismerj meg új embereket. “A szeretet legyen a legfőbb célotok!” (1 Korinthus 14:1, NLT ford.)
  3. Dönthetsz úgy, hogy bízol az Úrban, történjék bármi is. “Mindig hálát adok az Úrnak, soha nem hagyom abba az Ő dicséretét.” (Zsolt 34:1 TEV ford.) Ha az életben eljutsz oda, hogy azt tudod mondani, "történjen bármi is, én akkor is dicsérem az Urat", azzal Istenben való rendíthetetlen bizalmadat fejezed ki, és erre sem Hollywoodban, sem a Wall Streeten nem tudnál szert tenni. Ez a bizalom ugyanis az Istennel való kapcsolaton alapszik. 
  4. Dönthetsz a gondolataidról. A XX. század tudósai úgy vélték, hogy a felnőtt agy nem képes a változásra. Amikor 2002-ben a Nobel-békedíjat elnyerő személy bebizonyította, hogy agyunk mégis képes erre, a tudomány végre beérte a Bibliát: "Hagyjátok, hogy az Úr új emberré alakíthasson benneteket azáltal, hogy megváltoztatjátok a gondolataitokat.” (Róma12:2, NLT ford.) A személyiséged az elmédben tárolt dolgokból épül fel, az elmédben tárolt dolog pedig az, amiről gondolkodsz. Tápláld az elméd és a gondolataid igazsággal: Isten Igéjével.
  5. Dönthetsz úgy, hogy Jézus lesz a megváltód. Ezen most nem csak azt értem, hogy Jézus megváltott a bűneidből, hanem azt is, hogy hagynod kell, hogy ő legyen a Megváltód minden nap. Ha ezt hagyod, abból erőt meríthetsz, hogy kitarts a döntéseid mellett, amiket hozol. A Biblia ezt mondja: " Ezért ha valaki Krisztushoz csatlakozott, új teremtés az: a régi elmúlt, és új jött létre.” (2Korinthus 5:17)

Dönthetsz arról is, hogy Isten milyen mértékben áldja meg az életedet. Ő csak arra vár, hogy vedd elő az ütőkártyádat, vagyis a döntéseidet! Soha nincs túl késő, hogy változtass. Isten győzelmet ad neked. 

Most, kérlek, mondd el ezt az imát:

"Istenem, számtalan dolog van, amit Te, mások vagy az élet hoz elém, és nem szeretek. De hálás vagyok neked azért, hogy van egy ütőkártyám. Köszönöm, hogy a saját hasonlatosságodra alkottál meg engem, és hozhatok döntéseket. Ma - a Te erőd által - úgy döntök, hogy egészségesebb leszek. Elhatározom, hogy olyan dolgokkal foglalkozom, amelyek több energiát, egy egészségesebb elmét, testet és érzéseket adnak nekem. Elhatározom azt is, hogy egészségesebb kapcsolatokat építek. Nagyon félek, de kockáztatok és belevágok: új és egészséges kapcsolataim lesznek. Azt szeretném, ha a szeretet lenne a legfőbb célom. Az a vágyam, hogy az életem szeretetre épüljön. 

Elhatározom, Uram, hogy bízom benned, tekintet nélkül arra, hogy milyenek a körülmények. Dicsérlek és dicsőítelek Téged, bármi is történik. Bízom benne, hogy az életem minden apró részletével kapcsolatban Te jót terveztél. Istenem, döntést hozok azzal kapcsolatban is, hogy mit gondolok és miről gondolkozom - nem kell több szemét. Segíts megtölteni az elmém jó dolgokkal és az igazság beszédével. És mindenekelőtt, Jézus, Téged a Megváltómnak választalak. Szükségem van a megváltásodra, és arra is, hogy megments engem saját magamtól. Segíts kérlek áthangolni a testem, a szívem, az elmém és a kapcsolataimat, hogy az életem hátralevő része a lehető legjobban telhessen. Jézus nevében. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 04. 19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása