Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bocsáss meg, mert Neked is megbocsáttatott

2016. május 03. 03:00 - csmsdvd

"ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is" Kol 3:13

Három ok van a Biblia szerint, amiért a múltad el kell engedd és azokat az embereket, akik megbántottak téged, attól függetlenül, hogy az illető megérdemli vagy sem.

1. Meg kell bocsáss azoknak, akik megbántottak, mert az Úr is megbocsátott neked. Kol 3:31 szerint "ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is". Amennyiben egy megbocsátó ember szeretnél lenni, először el kell fogadnod Isten megbocsátását Jézus Krisztus által. A Biblia szerint az Isten emberként jött le a földre Jézusban megtestesülve, hogy megbocsásson mindent, amit valaha is elkövettek. Ő megfizetett érte, nekünk nem kell. Ez a jó hír.

2. Meg kell bocsáss azoknak, akik megbántottak, mert a megbántódás irányít téged. A Bibliában, a Prédikátor könyvében (7:9) olvassuk  "Ne bosszankodj föl lelkedben hirtelen, mert a bosszankodás az ostobák szívében tanyázik.". A megbántódás nyomorulttá és múltban ragadottá tesz. Amikor a múltba ragadsz, a múlt irányít téged. Minden alkalommal, amikor megbántódsz, a megbántottság irányít téged. Néhányan hagyjátok, hogy olyan emberek akik megbántottak 5, 10, 20 évvel ezelőtt, általuk a mai nap is megbántottak legyetek. Ez ostobaság. Ne hagyd, hogy így legyen. Ők nem bánthatnak meg többé. A múlt az elmúlt. Hagynod kell elmúlni.

3. Meg kell bocsáss azoknak, akik megbántottak, mert a jövőben neked is több megbocsájtásra lesz szükséged. Jézus mondja (Mt 6:14-15) "mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket". A  megbocsátás kétirányú. Addig nem kaphatod meg, ameddig te nem adod.

 Valaki John Wesleynek mondta: "Annak az embernek sohasem tudok megbocsátani" erre Wesley azt mondta: "Akkor remélem te sosem vétkezel".

Beszéljetek róla:

  • Milyen helyzetben kell neked megbocsájtást ajánlanod, hogy a kimozdulj a múltból ?
  • Mi az a bűn, amiről úgy gondolod sosem lehet megbocsájtani ?
  • Mit gondolhat az Isten a bűnödről ?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.26.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása