Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a javadra munkálkodik

2016. május 06. 03:00 - Anika Enikő

"Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján." (Zsoltárok 23:6a) 

capture.JPG


Isten a fájdalmaid, szokásaid és elakadásaid közepette őriz és vigyáz rád.

Amikor Dávid király azt mondja, hogy "Bizony, jóságod kísér engem..." akkor nem azt mondja, hogy "Bizony, csupán csak jó dolgok fognak történni velem!" Tudta, mint ahogy mindenki tudja, hogy rossz dolgok is történnek a jó emberekkel.

Amiről Dávid király itt beszél az az, hogy Istent követi az Ő jósága. Nem számít, hogy valami mennyire rossznak vagy gonosznak tűnik, Isten a javadra fogja fordítani azt.

Ez Isten egyik legnagyszerűbb ígérete, amit a hívőknek adott: Tudjuk, hogy minden, ami velünk történik azt Isten a javunkra használja – ha szeretjük Istent és ha beleillenek a terveibe. (Róma 8:28) Ha hívő vagy, akkor a Biblia azt mondja, hogy minden a javukra szolgál. Nem azt, hogy minden jó, hanem hogy a javunkat szolgálja.

Nincs olyan nehézség, kényszerhelyzet, vereség vagy szerencsétlenség egy hívő ember életében, amit Isten végső soron ne tudna a saját céljaira fordítani.

Beszéljetek róla

  • Milyen olyan nehézséggel, kényszerhelyzettel vagy vereséggel találkoztál, amivel lehetetlen volt szembenézni?
  • Mit gondolsz Isten hogyan szeretné, hogy válaszolj ezekre, ha hiszel a Róma 8:28-ban leírtaknak?
  • Gondolj, egy olyan helyzetre, amikor Isten az életedben lévő rosszat jóra fordította. Miért fontos emlékezni arra, hogy Isten hűséges volt hozzád a múltban?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása