Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bizakodhatsz a jövőddel kapcsolatban

2016. május 09. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Az Úr  házában fogok lakni mindörökké." (Zsoltárok 23:6b, NLT fordítás)

Egy napon a tested nem él majd tovább, a lelked azonban igen. A testi létünk véges, mi magunk azonban nem halunk meg. Vagy a mennyben, vagy a pokolban - de a kettő valamelyikén tovább fogsz létezni. Mindkettő valós hely. Kizárólag a testedet fogja érinteni a halál: te ugyanis öröklétre teremtettél. 

Hogy meddig tart majd ez az öröklét...? Nos, örökké. 

És hogy miért lehetnek a keresztények bizakodóak a jövőjükkel kapcsolatban? 

"Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; De bizakodunk, és inkább szeretnénk elköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz." (Korinthusbeliekhez írott 2. levél 5:6,8)

Nem vagy kész az életre, míg nem készültél fel a halálra. Nem tudhatod, hogyan élj, míg nem vagy kész arra, hogy meghalj. Őrültség úgy leélni egy életet, hogy nem veszünk tudomást annak elkerülhetetlen végéről. "És letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:4 MSG fordítás)

Egy nap biztosan meg fogsz halni. Ha elfogadtad Krisztust, a mennybe fogsz jutni. Megmenekülsz fájdalomtól, szomorúságtól, szenvedéstől, depressziótól és félelemtől. 

A keresztényeknek a halál átalakulás, előléptetés. Jobb dolgokért, és egy problémamentes öröklétért. 

Beszéljetek róla

  • Mennyire vagy képes bizalommal tekinteni az eljövendő életedre? 
  • Mit gondolsz, egy hívő hogyan tud jól gyászolni? 
  • Oszd meg valakivel, hogy milyennek képzeled a Mennyországot? Mit mond erről a Biblia? 

Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.02

Szólj hozzá!
Címkék: halál hit bizalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása