Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra használja a házastársad, hogy építse a jellemed

2016. május 13. 03:00 - Lilla:)

"Őszintén szeressetek... Tartsátok meg,  ami jó. Legyetek elkötelezettek egymás iránt, mint egy szerető család. Tűnjetek ki az egymás iránti tisztelet kimutatásában." (Róma 12:9-10, GW fordítás)

Isten azért alkotta a házasságot, hogy tökéletesítse a jellemünket. A kapcsolatokban tanulhatjuk meg az önzetlenséget és a szeretetet. Ha már házas vagy, semmilyen más  kapcsolat nincs nagyobb hatással rád, mint a házasság.

Az élet célja az, hogy felnőj és rájöjj, hogy nem minden csak rólad szól. Sőt, az igazi boldogság az, amikor saját magadat feladod és önzetlen, szolgáló és szerető szívű emberré válsz. Ezt hívjuk érettségnek. Az élet egy laboratórium, ahol azt tanuljunk, hogyan kell szeretni. Ez a legfontosabb dolog az életben, mert Isten maga a szeretet, ő pedig azt szeretné, ha hozzá hasonlóvá válnánk. Olyanná akar tenni téged, mint amilyen Jézus Krisztus. Azt akarja, hogy építsd a jellemed.

Ha házas vagy, az első számú eszköz, amit Isten a krisztusi jellemed építésére használ, az a házastársad. Hiszen minden nap több száz lehetőséged adódik így arra, hogy ne magadra gondolj, hanem inkább a másikra.

A Biblia azt mondja: "Őszintén szeressetek... Tartsátok meg, ami jó. Legyetek elkötelezettek egymás iránt, mint egy szerető család. Tűnjetek ki az egymás iránti tisztelet kimutatásában." (Róma 12:9-10, GW fordítás)

Ezt teszed a házasságodban? Részt veszel a versenyben, hogy ki mutat több tiszteletet? Mielőtt megházasodtam sok-sok évvel ezelőtt, én tényleg azt gondoltam, hogy tudom, hogy kell szeretni egy nőt. Valójában viszont semmit nem tudtam a szeretetről! Most, 40 év házasság után tudom, hogy a szeretet elmosogatja az edényeket. Tudom, hogy a szeretet kiviszi a szemetet. Tudom, hogy a szeretet a másik embert helyezi az első helyre.

Tűnjetek ki az egymás iránti tisztelet kimutatásában, hogy még inkább olyanná válhassatok, mint Krisztus.

Beszéljetek róla:

  • Gondolj a legsikeresebb házasságra, amit ismersz. Hogyan írnád le a házaspár kapcsolatát? Hogy bánnak egymással?
  • Ha nem vagy házas, melyik kapcsolatodat használja Isten a jellemed építésére? Mit tanulsz általa a szeretetről és a tisztelet kimutatásáról?
  • Próbálj meg ma túltenni a házastársadon a szeretet és a tisztelet kimutatásában! Mi az eredménye?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 05. 06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása