Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan építs bizalmat a barátságokban?

2016. május 21. 03:00 - Bolbásné Viola

"Aki pletykálkodik, abban nem lehet megbízni, de abban igen, aki méltó a bizalomra." (Példabeszédek 11:13 TEV fordítás)

A bizalom mutatja meg a különbséget az ismerős és a barát között. Az ismerőseiddel beszélgetsz, de a barátaidban megbízol.

Szükséged van legalább egy megbízható személyre, akiről elmondhatod: "Bármit elmondhatok neki, nem fog ferdén nézni rám, nem fog elutasítani, vagy megvetni. Ott lesz mellettem." Szükséged van egy biztos emberre, akivel mindent megoszthatsz: a félelmeidet, az aggodalmaidat és a bizonytalanságaidat.

Alapvető, hogy ami közöttetek elhangzik, az bizalmas marad. Ahhoz, hogy te is ilyen biztos pont legyél valaki számára, neked is el kell kötelezned magad a titoktartás mellett.

A Biblia azt mondja, hogy titoktartással tudsz bizalmat építeni a barátságban"Aki pletykálkodik, abban nem lehet megbízni, de abban igen, aki méltó a bizalomra." (Példabeszédek 11:13 TEV fordítás)

Van ilyen megbízható személy az életedben? Ha nincs, imádkozz érte, és kérd Istent, hogy segítsen találni valakit, akiben eléggé megbízhatsz ahhoz, hogy megoszd vele a félelmeidet, aggodalmaidat és bizonytalanságaidat. És veled mi a helyzet? Készen állsz arra, hogy biztos pont legyél valaki más számára? Beszélj erről Istennel, és kérd meg, hogy készítsen fel mások segítésére. Lehet, hogy most még nem vagy kész rá, de Isten felkészít majd, ahogy követed az Ő vezetését.

Beszéljetek róla:
  • Vajon a barátaid megbízható embernek tartanak? Miért, vagy miért nem?
  • Mit gondolsz arról, aki pletykál neked?
  • Hogyan kell reagálnod, ha valaki kezdeményezi, hogy pletykáljatok?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.14.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása