Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy Istent barátodnak tudd, le kell venned a tempóból

2016. május 31. 03:00 - kennedymárti

“Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait” (Zsoltárok 25,14 TLB fordítás).

Ha egy mély kapcsolatot szeretnél kialakítani Istennel, le kell lassítanod és el kell csendesedned.

Az Istennel való barátság ugyanolyan kapcsolat, mint bármelyik másik baráti viszonyod – oda kell szentelned az idődet. Ha nem áldozol az idődből a „halandó” barátaidra, ők nem a barátaid, mert a barátokra szakítunk időt. És ha Istent szeretnéd a legjobb barátodnak tudni, a legértékesebbet kell az idődből odaszánni neki.

A Biblia azt mondja, „Légy csendben és ismerd fel, hogy én vagyok Isten.” (Zsoltárok 46,10a NIV fordítás).

Mindennapi csendességre van szükséged Istennel. Le kell lassítanod: így ismerheted meg Őt egyre jobban és jobban.

A Zsoltárok 25,14 mondja, „Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait” (TLB).

Sok ember nem ismeri Istent, még sosem érezték Isten szeretetét. Nem értik, mit, miért tesz. A Biblia azt mondja, hogy Isten barátsága azok számára elérhető, akik megadják a tiszteletet neki. Tehát azoknak, akik lelassítanak és időt töltenek vele.

Hogyan alakulna egy barátság, ha sosem fektetnél bele energiát? A barátság figyelmet igényel. Sosem fogod Istent egész közelről megismerni, ha mindössze annyit teszel, hogy eljársz istentiszteletre. Olvasnod kell Isten Szavát és kérdezned: „Istenem, van valami, amit szeretnél megosztani velem?” Nem kell túldíszített frázisokat és szavakat használnod, csak beszélj hozzá őszintén és hallgasd Őt!

A Biblia azt mondja a Máté 6,5-6-ban: „Amikor Isten elé járulsz, ne tett azt egy teátrális produkcióvá… Találj egy csöndes helyet, vonulj el a többiektől, így nem esel kísértésbe, hogy megjátszd magad Isten előtt. Légy ott előtte, amilyen egyszerűen és őszintén csak tudsz, és a hangsúly rólad Istenre fog helyeződni és elkezded majd megérteni a kegyelmét." (MSG).

Lassíts le ma, fókuszálj Istenre és figyelj rá, ahogyan beszél neked a kegyelméről.

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a tényezők, amik elvonják a figyelmedet az Istennel töltött idő alatt? Hogyan tudnád kiiktatni ezeket a tényezőket?
  • Néha miért könnyebb vagy éppen élvezetesebb a földi barátaiddal együtt lenni, mint Istennel? Mit értünk félre Istennel kapcsolatban, amikor így érzünk?
  • Lehetséges, hogy néha túlkomplikáljuk a csendességeinket? Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy lelassíts, csendben légy és egyszerűen, őszintén Istennel legyél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása