Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kereszténység: befogadva a családba

2016. június 07. 03:00 - FodorImi

„Mindannyian egybe vagytok kapcsolva, és együtt dicsőítitek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét, Atyját. Krisztus elfogadott titeket, ezért ti is fogadjátok el egymást, ez fog dicsőséget hozni Istennek.” (Róma 15:7 - NCV fordítás)

Csak két módon lehet bekerülni egy családba. Vagy beleszülettél, vagy örökbefogadtak. Isten mindkettőt megtette érted. Az egyiket úgy hívják az újjászületés, a másikat úgy hívják, hogy Isten családjába való örökbefogadás. Isten végzi mindkettőt.

A római jog szerint, melyet az újszövetségi időkben követtek az emberek, kitagadhattad a vér szerinti gyermekedet. Ha azonban örökbe fogadtál egy gyermeket, azt soha nem tagadhattad ki. Isten azt mondja, nem csak újjá születtél a családjába, hanem Ő örökbe fogadott, és semmilyen módon nem fog soha kitagadni. Ez a jó hír.

Megkérdezheted, „Valóban nem számít, hogy mit teszek?” Nem számít, mit teszel!

Ha egyszer megszülettél, nem tudsz nem megszületett lenni. Ha egyszer újjászülettél, nem tudsz nem újjászületett lenni. A kapcsolat megtörhet, de nem számít, hogy a szüleid mit mondanak, mindenki tudja, hogy az ő gyermekük vagy. Ugyanúgy ha egyszer tagja lettél Isten családjának, benne is fogsz maradni Isten családjában.

1 Timóteus 3:15-ben azt mondja a Biblia: „Akarom, hogy tudd, hogyan kell élniük azoknak, akik az Isten családjának tagjai. Isten családja a gyülekezet.” (GW fordítás) Isten családja vagyunk. A gyülekezet nem valami, ahova járhatsz. A gyülekezet olyan valami, ahova tartozol. Be lettél oltva a szőlőtőbe, az élet fájába. Újjászülettél, és be lettél fogadva Isten családjába. Mindezeket Ő maga mondja. Be vagy épülve Krisztus testébe.

Legtöbb ember úgy gondol a kereszténységre, mint egy hitrendszerre. Magában foglalja ezt is, de több annál. Kapcsolatról, valahova tartozásról szól. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy Isten családjához tartozol. Azt jelenti, hogy Krisztus testének tagja vagy.

A Biblia azt mondja, olyan ez, mint beleszületni egy családba.

Róma 15:6-7 azt mondja: „Mindannyian egybe vagytok kapcsolva, és együtt dicsőítitek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét, Atyját. Krisztus elfogadott titeket, ezért ti is fogadjátok el egymást, ez fog dicsőséget hozni Istennek.” (NCV fordítás)

Ez volt Isten terve mindvégig, hogy az Ő családjának tagjává tegyen!

Beszéljetek róla

  • Milyen előnyöket jelent Isten családjához tartozni?
  • Milyen bizonyítékai vannak az életedben annak, hogy Isten családjához tartozol? Jól képviseled a családodat?
  • Hogyan használhatod ajándékaidat és képességeidet Krisztus testének szolgálatára, és hogyan mutathatod meg a világnak, mit jelent Isten családjához tartozni?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2016.05.31)

Szólj hozzá!
Címkék: Isten családja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása