Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra vár, hogy kérj

2016. június 19. 03:00 - Á. Bözse

„Ha ti ...tudjátok, hogy hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok jó ajándékokat azoknak, akik kérik tőle." (Máté 7,11 NIV fordítás)

present_boy.jpg

Minden forrása Isten. Minden amit látsz a földön és minden, amit nem is látsz a földön és az univerzumban, Isten alkotása. Ő az univerzumban létező összes jó forrása.

Ha Istenre hagyatkozol mint minden forrására, van négy igazság, amire emlékezned kell.

Először is, minden Isten ajándéka. Amid van, abból semmit sem érdemeltél ki. Ez mind Isten kegyelmének ajándéka számodra. Ha Isten nem akarta volna neked adni, nem lenne a tiéd.

A Biblia azt mondja nekünk a Jakab 1,17-ben: „Minden jó és tökéletes ajándék onnan felülről származik." (NIV fordítás). Ezért kezdődik az Úr imája a harmadik bekezdésben ezzel a szóval: „add". Add meg nekünk mindennapi kenyerünket. Miért? Mert ez egy ajándék. Nem tudsz érte megdolgozni.

Másodszor, nincs olyasmi, amire szükséged lenne, amit Isten ne tudna rendelkezésedre bocsátani. Nem tudod, hogy mire lesz szükséged az év hátralévő részében. De bármi is az, Istennek megvan az ereje, hogy ellásson vele.

A Biblia azt mondja a Filippi 4,19-ben: „Az én Istenem be fogja tölteni a ti szükségeiteket, a Krisztus Jézusban lévő gazdag kegyelméből." (NIV fordítás). A gazdag források alatt azt értjük, hogy annyira túláradó, amennyire Isten túláradó tud lenni. Istennek kifogyhatatlanok a forrásai.

Harmadszor, Isten mindent meg akar neked adni, amire szükséged van. A Máté 7,11 azt mondja: „Ha ti ...tudjátok, hogy hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok jó ajándékokat azoknak, akik kérik tőle." (Máté 7,11 NIV fordítás). Isten be akarja tölteni a szükségeid!

És, íme a negyedik dolog: Rád vár.

Ha vannak olyan szükségek az életedben, amik még nem kerültek betöltésre, az nem Isten hibája. Nem neked kell Istenre várni. Ő vár rád. A probléma nem az, hogy Isten nem akarja betölteni a szükséged, hanem az, hogy soha nem kéred őt erre. A Jakab 4,2 azt mondja: „Azért nincs, mert nem kéritek Istentől."

Beszéljetek róla:

  • Kitől várod, hogy betöltse a szükségeidet?
  • Mire vársz, hogy Istenhez kiálts a szükségeid miatt?
  • Hogyan válhatsz figyelmesebbé arra, hogy Isten hogyan tölti be a szükségeidet és válaszol az imáidra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása