Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az új kezdet bűnbánattal indul

2016. június 24. 03:00 - Lilla:)

 "Vizsgáljuk meg útjainkat. Forduljunk vissza Istenhez. Emeljük fel szívünket és kezeinket a Mennyei Atyához, és mondjuk: 'Vétkeztünk és engedetlenek voltunk.'" (Jeremiás siralmai 3:40-42,  NLT fordítás, második kiadás)

woodland-656969_960_720.jpg

Ahhoz, hogy az újrakezdés és a tiszta lelkiismeret ösvényére léphess, bűnbánatot kell tartanod. Először is nézd végig az életed minden egyes területét, és bánd meg a bűneidet.

Mit jelent a bűnbánat? Három dolgot:
Az első az, hogy vállalod a felelősséget a bűneidért. Második, hogy hátat fordítasz ezeknek a dolgoknak. A harmadik pedig az, hogy Istenhez és az ő kegyelméhez fordulsz.

 A Biblia ezt mondja: "Vizsgáljuk meg útjainkat. Forduljunk vissza Istenhez. Emeljük fel szívünket és kezeinket a Mennyei Atyához, és mondjuk: 'Vétkeztünk és engedetlenek voltunk.'" (Jeremiás siralmai 3:40-42, NLT ford., második kiadás)

 A bűnbánat nem azt jelenti, hogy megpróbáljuk megmagyarázni a bűneinket. Nem mondhatod valamire azt, hogy "nem volt nagy dolog." Igenis nagy dolog volt, különben nem emlékeznél rá. Nem mondhatod, hogy "már olyan régen történt", vagy hogy "ez csak egy szakasz volt az életemben, ami már elmúlt", sőt azt sem, hogy "mindenki ezt csinálja." Ez nem számít! Nem próbálhatod megmagyarázni vagy jelentéktelen dolognak beállítani a bűnt, nem kereshetsz kifogást arra, és nem hibáztatsz másokat miatta. Ez nem igazi bűnbánat.

 Fontos, hogy tudd: a gyógyulásod legnagyobb akadálya te magad vagy. Nem várhatsz Istenre; nem várhatsz senki másra. Isten meg akarja gyógyítani a problémás területet az életedben, de te akadályozod ebben.

 A Biblia azt mondja az 1János 1:8-ban: "Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság." (NIV ford.)

 Meg szeretnél szabadulni az életedben lévő romboló és rossz dolgoktól, szokásoktól? Ez csak akkor lehetséges, ha nem csapod be többé magad. Kezdd azzal, hogy kíméletlenül őszinte vagy, és hogy felismered, valami nincs rendben, bármennyire is szeretnéd megmagyarázni azt, vagy kifogást találni rá.

A bűnt be kell ismerned, meg kell vallanod Istennek, és ki kell takarítanod az életedből.

Beszéljetek róla:

  • Mi az, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem is tudnál róla? Mi az, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem éreznél bűntudatot miatta? Mi az, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem is lenne bűn?
  • Nem gondolod, hogy itt az ideje annak, hogy végre foglalkozz ezekkel a dolgokkal és kitakarítsd ezeket az életedből? Milyen lépéseket teszel ma azért, hogy megbánd a bűneidet?
  • Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy tegyél azután, hogy megbántad a bűneidet?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 06. 17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása