Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Pontosan olyan, mintha sohasem vétkeztél volna

2016. június 25. 03:00 - Szíj Melinda

„Járuljunk bátran kegyelmes Istenünk trónusához. Ott majd részesülünk irgalmában, és segítő kegyelmet találunk a legnagyobb szükség idején” (Zsidók 4:16 NLT-fordítás, második kiadás).

lamb.jpg

Nem kell tétováznod vagy félénknek lenned, ha Isten bocsánatát keresed. A Biblia emlékeztet rá: „Járuljunk bátran kegyelmes Istenünk trónusához. Ott majd részesülünk irgalmában, és segítő kegyelmet találunk a legnagyobb szükség idején” (Zsidók 4:16 NLT-fordítás, második kiadás). A kegyelem trónusánál nem fognak szidalmazni, megbüntetni vagy elutasítani. Amikor bűnünket Isten elé visszük, irgalmat és kegyelmet találunk nála.

Mi a különbség az irgalom és a kegyelem közt? Az irgalom megbocsátás mindazokért a tettekért, amelyeket a múltban követtél el. A kegyelem pedig az erő, amely a változáshoz segít a jövőben. Mindkettőre szükséged van. Szükséged van irgalomra mindazért, amit elhibáztál a múltban (megbocsátás). De kegyelem is kell, erő ahhoz, hogy változni tudj a jövőben. Isten megerősít, hogy amikor nyílt szívvel és alázattal fordulsz hozzá, akkor elnyered bocsánatát.

Hadd mondjam el, hogyan nem lehet elnyerni Isten bocsánatát:

Szükségtelen esdekelned Istennek. Ő sokkal inkább meg akar neked bocsátani, mint amennyire te akarod, hogy Ő megbocsásson neked. Nem kell könyörögnöd.

Nem alkudozhatsz, és nem lehet szándékod Istent megvesztegetni, például így: „Istenem, soha többé nem teszek ilyet! …. Ilyen/Olyan… életet fogok élni... 20 százalék tizedet fogok fizetni.”

Istennel ne alkudozz, ne akard őt megvesztegetni, és ne rimánkodj neki.

Egyszerűen csak higgy.

Miben kell hinned? Istennek a Zsidók 4:16-ban tett ígéretében.

Hogyan valósítod meg? Úgy, hogy megvallod a bűneidet. Aki megvallja bűnét, az nem azt mondja, hogy „Istenem, soha többé nem teszek ilyet”, hanem azt, hogy „Igazad van, Istenem, ez hiba volt. Nem volt helyes, amit tettem.”

A Biblia a Róma 5:1-ben így fogalmaz: „Mivel megigazultunk (azaz felmentést nyertünk bűneink alól, és Isten előtt ártatlannak lettünk nyilvánítva), hit által ragadjuk meg azt a tényt, hogy békességünk van Istennel… a mi Urunk, Jézus Krisztus által” (AMP-fordítás).

Mit jelent megigazultnak lenni? Azt, hogy „olyan, mintha sohasem vétkeztél volna.”

Nem szeretnél te is magadnak egy tisztára mosott szívet? Nem számít, mennyire mély a bűnöd szégyenfoltja, Isten képes azt eltávolítani.

Beszéljünk róla:

  • Hiszed, hogy Isten meg tudja bocsátani a legsúlyosabb bűnödet is? Miért igen, vagy miért nem?
  • Mi az, amin változtatnod kellene azzal kapcsolatban, ahogyan megvallod Istennek a bűneidet?
  • Ha hit által nyerjük el a megigazulást, mit gondolsz, miért kell mégis mindig megvallani a bűneinket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.18.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása